News

Komentari 140

Klasić dobio pismo: 'Doći ćemo rado na tvoj sprovod... Ustaše'

Klasić dobio pismo: 'Doći ćemo rado na tvoj sprovod... Ustaše'

Povjesničara u uredu dočekala ozbiljna prijetnja: 'Uz 'Za dom spremni' pozdravljaju te ustaše'

Povjesničara Hrvoja Klasića danas je u njegovom uredu na Filozofskom fakultetu dočekalo pismo s ozbiljnim prijetnjama. Autori pisma navode da su se veselili vijesti da je Klasić likvidiran, no 'veselje, na žalost, nije dugo trajalo jer se ispostavilo da je vijest bila lažna'.

Nadamo se da sljedeća neće bit. Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim odorama na kojima se lijepo ističe poklič ZA DOM SPREMNI, stoji u pismu.

Umjesto potpisa na kraju pisma stoji: Uz 'Za dom spremni' pozdravljaju te ustaše. Smrt izdajnicima - sloboda narodu.

Klasić je, kako doznajemo, otišao na policiju i sve prijavio.

- Zadnjih godina dobivam degutantna pisma, ali u kojima se ipak pazilo da se ne prijeđe granica prijetnje. Prije par mjeseci dobio sam jedno iz kojeg se mogla iščitati prijetnja smrću i prijavio sam to policiji, ali oni nisu dosad ništa otkrili, rekao je za Index Klasić.

- Takva je atmosfera društvu. Nije mi ugodno i duboko sam razočaran državom u kojoj živim. Bio sam branitelj, dragovoljac iz 1991. godine, doktor sam povijesti, nikoga nisam opljačkao, a prijeti mi se jer govorim o temama svojih povijesnih istraživanja. Da me u ratu pogodio metak iz snajpera, po meni bi se danas zvala škola u Sisku, a zovu me izdajnikom. Ovo nije incident, ovo je redovno stanje posljednjih godina - dodao je.

 

Najčitaniji članci