To je to što me zanima!

Požar na talijanskom trajektu: 12 putnika još nije pronađeno

Operacija spašavanja putnika koji još nisu nađeni, a nalaze se na popisu putnika, otežana je zbog ekstremnih temperatura na palubi talijanskog broda
Vidi originalni članak

Dvanaestero putnika i dalje se smatra nestalima nakon požara koji je izbio na trajektu Euroferry Olympia u južnom Jadranu, u blizini otoka Krfa, izvijestio je u subotu grčki državni radio.

Zapovjednik grčke civilne službe Giorgos Mitsis kazao je da su timovi spasilaca počeli očajavati.

NEMA TEŽIH OZLIJEDA VIDEO Stotine ljudi spašene iz zapaljenog trajekta u Grčkoj

Operacija spašavanja putnika koji još nisu nađeni, a nalaze se na popisu putnika, otežana je zbog ekstremnih temperatura na palubi talijanskog broda.

"Ne možemo ništa poduzeti, izvan broda izmjerena je temperatura od 600 stupnjeva", kazao je Mitsis.

DRAMA U JONSKOM MORU VIDEO Zapalio se trajekt s 288 ljudi! Plovio je prema Italiji

Krfski tužitelji u subotu su započeli istragu. Prema navodima s radija, kapetan i časnici Euroferry Olympije su na Krfu i tamo će biti ispitani. Zasad nitko nije uhićen.

Prema nepotvrđenim izvješćima, među nestalim putnicima je sedmero iz Bugarske, troje iz Grčke i po jedna osoba iz Turske i Litve. Navodno su svi vozači kamiona koji su u trenutku izbijanja požara u petak rano ujutro spavali u svojim vozilima.

OLUJA POGODILA NJEMAČKU VIDEO Zastrašujuća snimka iz Hamburga: Val probio prozore trajekta, putnici bježali u panici

Objavljeno je da je brod, obavijen dimom, otplutao do sjevera Krfa, uz albansku obalu, a brodovi tegljači kontroliraju njegovo kretanje.

Dosad je spašeno oko 280 ljudi, od kojih je devetero zadobilo lakše ozljede, a jedna je osoba hospitalizirana zbog udisanja dima, izvijestio je državni radio.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare