To je to što me zanima!

Predizborni raskol u HSS-u, Željko Lenart napušta stranku: 'Nevjerojatno što naš šef radi!'

Čovjek najprije potpiše sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore sa Socijaldemokratima, a onda počne pregovarati s SDP-om, kaže Lenart o čelniku HSS-a Kreši Beljku
Vidi originalni članak

Zastupnik iz redova HSS-a Željko Lenart odlučio je napustiti stranku samo dva dana prije raspuštanja Sabora zbog, kako kaže, nevjerojatne samovolje predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, piše Jutarnji.

- Napuštam HSS nakon 29 godina članstva. Više se jednostavno ne može trpjeti samovolja predsjednika stranke Kreše Beljaka koji nikoga ništa ne pita i koji radi samo za sebe. Nema to više nikakvog smisla... Kap koja je prelila čašu bilo je njegovo silovanje s pregovorima o izlasku na predstojeće izbore. Čovjek najprije potpiše sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore sa Socijaldemokratima, a onda počne pregovarati s SDP-om, bez da je raskinuo koaliciju koju je već dogovorio!? I sve to radi na svoju ruku, sam, bez ikakvog pregovaračkog tima koji bi imalo mandat od stranačkih tijela HSS-a. Beljak razgovara sa svima: od SDP-a, preko HDZ-a, pa do Mosta i Domovinskog pokreta. I to sve na svoju ruku, bez znanja ostalih dužnosnika stranke - rekao je Lenart.

BLIŽE SE IZBORI Pazi, crveno svjetlo! Utrka još nije ni krenula, a oporbena koalicija već puca po šavovima

Dodao je i kako se možda uopće neće natjecati na ovim parlamentarnim izborima.

- Najvažnije je da se šest različitih stranaka koje su nastale iz HSS-a ujedine i da se onda pripremimo za lokalne izbore 2025. godine, na kojima bismo trebali postići rezultat kakav stranka s tako velikom tradicijom i zaslužuje - poručio je Lenart.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ZVIJEZDICA_2 13.03.2024.

    Žalosno da su ljudi izabrali takvog lika da vodi najstariju hrvatsku stranku. On ne bira u kojoj će stranci biti na listi, bitno mu je da uđe u Sabor, i da i dalje pljuje, on njega nikad nisam čuo nešto suvislo i pametno, samo prostote i deranje. Moje mišljenje je da je njemu mjesto u Radničkoj fronti.

  • Dmitar Kralj 12.03.2024.

    Nemojte ljudi. HSS je bio najjači početkom 20-tog stoljeća u vrijeme Radića (koji je čak bio ministar u Vladi karađorđevića, jadničak). Tada je u Hrvatskoj bilo 88 ruralnog stanovništva. Zaostala seljačka zemlja. Danas HSS stane u kombi. Seljaci glasuju za druge stranke. Ostalo je samo ime, nekad slavne stranke. Prošlo je to. Nestat će kao Orah, ŽZ i DP. Vrijeme gazi.

  • nec.1996 12.03.2024.

    tko bi svakoj susi ugodio napustaj nebitan si .

Komentiraj...
Vidi sve komentare