To je to što me zanima!

Utvrdili teške propuste: Tražit će smjenu ravnateljice Centra!

Ministrica Nada Murganić kazala je na press konferenciji i da će djeca nakon otpuštanja iz bolnice biti smještena kod zamjenske obitelji te da će pokrenuti postupak procjene kompetencije majke
Vidi originalni članak

Na press konferenciji u petak ministrica Nada Murganić je izjavila da je predložila smjenu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar zbog teških propusta u radu koje je utvrdila inspekcija.

- Cijela hrvatska javnost je zgrožena i potresena. Krenuli smo u Centar za socijalnu skrb Zadar, poslali smo dvije inspekcije, još se uvijek vrši nadzor nad svim zaposlenima Centra. Kontaktirala sam liječnike - kazala je Murganić.

UŽIVO: MONSTRUM IDE U PRITVOR 'Ispitat će svjedoke i mora se utvrditi očevo psihičko stanje'

- Na prvim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak - izjavila je ministrica.

RAZGOVARALI SMO S MAJKOM NA PAGU Došao je u sobu i mrtvo hladno mi rekao: 'Ja sam ubio djecu!'

Na pitanje u čemu je ravnateljica pogriješila, ministrica je rekla: ''Ima nekoliko odgovornosti, između ostalog i rad stručnog tima koji treba izvještavati koliko radi i na koje je probleme naišao u svom radu, treba li se sa svojim autoritetom dodatno uključiti, komunicirati u zajednici s ostalim institucijama koje prate pojedine obitelji i inzistira da se obave poslovi koje su u njihovim nadležnosti. Ima obavezu organizirati stalne stručne edukacije koje nije radila. Sve što treba da mu ustanova funkcionira, u kadrovskom, stručnom i organizacijskom smislu da štiti korisnike sustava', prenose Vijesti RTL-a.

Djecu će smjestiti kod zamjenske obitelji

- Svakako je bilo nedovoljno kontakta s obitelji i nedovoljan pristup problematici cijele obitelji. Trebalo se voditi računa s koliko kompetencije ta obitelj može skrbiti o djeci. Trebalo je više surađivati i s drugim resorima, s pedijatrima, školskim sustavom. Sustav nije u potpunosti i na zadovoljavajuć način brinuo o ovoj obitelji. Zbog toga poduzimamo mjere prema odgovornima i djelovat ćemo prema drugima u tom lancu odgovornosti - istaknula je ministrica, piše Dnevnik NoveTV.

Na pitanje što će se  dogoditi s djecom, Murganić je kazala da djecu treba zbrinuti. Treba ih oporaviti fizički i psihički. Djeca će biti smještena kod adekvatne zamjenske obitelji, a pokrenut će se i postupak procjene ima li majka kompetencije brinuti se o djeci, odgovorila je.

Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor u nadležnosti Komore socijalnih radnika koji bi trebao otkriti dodatne informacije o tome tko je, kada i gdje u lancu sustava zakazao u praćenju obitelji, a prije svega djece, prenosi N1.

 

Idi na 24sata

Komentari 93

  • Usora1 02.03.2019.

    ti tvoji centri su kao i ostatak drzavnih uhljeb-agencija, ni gori ni bolji. da imate mrvicu morala otisli biste vi koji zazivate red a proizvodite nered jer niti ste sposobni niti moralno-podobni....

  • ina67 01.03.2019.

    Gospođo, tko je kriv, ako je sustav kome ste načelu onda možemo pretpostaviti kakve su vam kontrole. Ovo je strašno što se dogodilo i neki će reći da se nije moglo pretpostaviti, ali ne može nitko tvrditi da pogotovo u maloj sredini, svatko zna kako tko živi. Pitanje koliko je puta nadzor bio u toj kući, za koga je taj radio, još uvijek se ne zna, i dalje se pokušava reći nešto nedorečeno. Treba reći jednostavnim jezikom: Zakazali smo. To je istina, no nažalost to je u svakoj pori društva, pa zar ne vidite da je sve što je nenormalno postalo normalno, da osnove znanja nemamo, kulturu zaboravimo, gdje mi to živimo, pa svaka vlast je odgovorna za sve u zemlji i to je istina.

  • 01.03.2019.

    I kraljica je kriva !

Komentiraj...
Vidi sve komentare