To je to što me zanima!

Predsjednica primila ministra Krstičevića i generala Šundova

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izrazila je nadu da će se naći brzo rješenje za obnovu borbenog zrakoplovstva, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice nakon sastanka predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaaga RH s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Mirkom Šundovom.

"Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izvijestili su predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Kolindu Grabar Kitarović o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

PROPALA KUPOVINA F-16 Ambasada SAD-a: Sve vrijeme smo bili jasni u vezi s uvjetima

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike je zatražila od načelnika Glavnog stožera da na sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

PROPALA NABAVA AVIONA Bernardić: SDP će zatražiti plenarnu sjednicu zbog aviona

Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je  neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine," kaže se u priopćenju Ureda predsjednice RH.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • fenix77 12.01.2019.

    Četvrti čin mafijaškog posla, kojim se vjerodostojni žele oprati, a narod dalje držati glupim. Nadam se da ne žele tu priču prodati vrhovnoj zapovjednici. Oprosti predsjednice, nusmo uspjeli kupiti darove za pod bor, a nismo ni krivi - odgovornost je na ovim bjelosvjetskim lažovima i njihovim pričama o nekom papiru, prisiljenim pričama o odgovornosti....

  • mily 12.01.2019.

    nekako se stišće ovo desno oko:))

  • 12.01.2019.

    Hhhh

Komentiraj...
Vidi sve komentare