To je to što me zanima!

Predsjednica razriješila Mirjanu Hrgu: 'Tako smo se dogovorile'

Obzirom da je Hrga razriješena dužnosti prije nego što je napunila godinu dana mandata, nema pravo na privilegij šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće
Vidi originalni članak

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razriješila je u srijedu dužnosti Mirjanu Hrgu, savjetnicu za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske, javlja Jutarnji list. 

Bivša televizijska novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. siječnja 2019., a Jutarnji javlja da se Hrga s predsjednicom razišla još ljetos, no odluku su odgodili dok ne prođu izbori. 

KOLINDA EKSKLUZIVNO ZA 24SATA 'Ostajem u Hrvatskoj, ovdje ću se boriti za prava žena i djece'

Obzirom da je Hrga razriješena dužnosti prije nego što je napunila godinu dana mandata, nema pravo na privilegij šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. Ona ima pravo tražiti punu plaću tri mjeseca i pola plaće iduća tri mjeseca do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi. 

- To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča - rekla je Hrga za Jutarnji. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Jabbadaba 10.01.2020.

    Dakle, bivšoj p. je još od ljeta bio važniji dojam da joj ljudi ne bježe nego briga o proračunu iz koje je mjesečno MH isplaćivano min. 20.000 kn bruto.

  • Judita👥 09.01.2020.

    Kratko bila

  • 09.01.2020.

    Bolje i to nego da još dva puta po šest mjeseci dobiva plaču

Komentiraj...
Vidi sve komentare