To je to što me zanima!

Predsjednicu oduševila oprema HV-a: 'To je ulog u budućnost'

Zapovjedno mjesto u Udbini obišla je i vrhovna zapovjednica OSRH predsjednica Grabar Kitarović u pratnji ministra obrane. Oduševila ju je sofisticirana tehnologija kojom raspolaže Hrvatska vojska
Vidi originalni članak

Vojarna Josip Jović u Udbini u iduća tri dana mozak je vojne vježbe Velebit 18 - Združena snaga, najveće i najsveobuhvatnije vojne vježbe hrvatskih Oružanih snaga od Domovinskoga rata. U njoj tijekom 72 sata sudjeluje oko 5.500 tisuća vojnika na više vojnih poligona u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zapovjedno mjesto u Udbini obišla je i vrhovna zapovjednica OSRH predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u pratnji ministra obrane Damira Krstičevića. Predsjednica je bila oduševljena sofisticiranom tehnologijom kojom raspolaže Hrvatska vojska, posebno istaknuvši činjenicu da se u zadnje vrijeme ulaze vise financijskih sredstava u Oružane snage.

- To je investicija u sigurnu i stabilnu budućnost, jer su omogućena ulaganja kako u modernizaciju tehnike i naoružanja tako i u ljude - rekla je predsjednica.

Dodala je kako donacija američkih helikoptera Black Hawk nije milostinja, nego jasno priznanje naših partnera i saveznika doprinosu naše zemlje u borbi protiv globalnih ugroza poput terorizma.

TEHNIKE, NAORUŽANJE I OPREMA Trajat će 3 dana: Više od 5500 vojnika u velikoj vojnoj vježbi!

Potpredsjednik Vlade ministar obrane Damir Krstičević više puta je u obraćanju vojnikinjama i vojnicima istaknuo zadovoljstvo njihovom spremnošću i izvježbanošću te integracijom svih grana HV-a. Poslao je poruku hrvatskom narodu, ali i regiji da je Hrvatska vojska jaka vojna sila koja je spremna u svakom trenutku štiti hrvatski državni teritorij.

- Ovo je dokaz da postoji jaka vojna sila, dobro naoružana koja štiti državne granice i želim poručiti da nismo tu kako bi nekome prijetili, nego osigurali mir i slobodu našim građanima - poručio je ministar Krstičević.

Vježba na Udbini bila je prigoda da se javnosti predstavi i radio-uređaj proizveden u Hrvatskoj, koji oružane snage pokusno koriste tek mjesec dana. Riječ je o sofisticiranom uređaju koji je prilagođen potrebama hrvatskog vojnika.

A jednog dana nakon što napuste veslanje aktivni vojnici mogli bi biti i proslavljeni sportaši braća Valent i Martin Sinković, koji su kao aktivna pričuva već nekoliko godina praktično pripadnici Oružanih snaga. Ni oni nisu krili oduševljenje Vježbom, čiji su dio iduća tri dana. 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • Ivan Milicevic 15.10.2018.

    Zašto se ovdje krevelje većinom abolirani i njihova djeca.....

  • ivica672 15.10.2018.

    Snažna i vrhunski opremljena vojska je jamac sigurnosti i odličan temelj za gospodarski rast. Vi svi koji pljujete po vojsci, razmislite malo....svaka zapadna država ima snažnu vojsku, i vrhunski opremljenu vojsku. Drugo, to što nam je naša vojska opremljena sa proizvodima iz domaćih tvornica je ogroman benefit, koji generira i značajan prihod (kroz izvoz....kacige, pistolji, prsluci, odore, itd...). Svaka čast ministru i cijelom timu, te ostalima svima koji daju potporu razvijanju snažne i sposobne Hrvatske vojske!

  • Pivski trbuh_1988 14.10.2018.

    Hm sam ne znam ko ti bude tu opremu koristio. Traži se vise vojnika nego baustelaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare