Obavijesti

News

Komentari 36

Trajat će 3 dana: Više od 5500 vojnika u velikoj vojnoj vježbi!

Trajat će 3 dana: Više od 5500 vojnika u velikoj vojnoj vježbi!
1

VELEBIT 18: Prema zamišljenom scenariju, bojna Gromovi u sklopu vježbe ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice

VIDEO

Uzbunjivanjem postrojba Hrvatske vojske u utorak je počela završna faza priprema za veliku vojnu vježbu Oružanih snaga RH Velebit 18 - združena snaga, koja počinje u subotu, a trajat će do ponedjeljka 15. listopada i to na više lokacija. Vježbi će u vojarni "Josip Jović" u Udbini nazočiti i predsjednica Republike i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:30

Riječ je o glavnom vježbi Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5500 vojnika i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanih snaga. Na lokaciji u vojarni "Josip Jović" u Udbini smješteno je Zapovjedništvo vježbe - operacije Združena snaga. Demonstrirati će se sposobnosti Ekspedicijskog kampa, popuna helikoptera gorivom, radio uređaji domaće proizvodnje te će se organizirati obilazak Zapovjedništva združenih snaga.

U sklopu priprema za vježbu Velebit 18, koju je nedavno najavio ministar obrane Damir Krstičević, pripadnici 2. mehanizirane bojne Gromovi s 24 oklopna vozila tipa "Patria" i 19 kamiona razmjestili su se u srijedu iz Petrinje na slunjski vojni poligon, prema posebnoj organizaciji prijevoza borbenih vozila u javnom prometu.

MORH: Bojna Gromovi s 24 oklopna vozila na putu za Slunj
MORH: Bojna Gromovi s 24 oklopna vozila na putu za Slunj

Ministarstvo obrane je priopćilo da je iz vojarne "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji organiziran pokret dijela snaga 2. mehanizirane bojne Gromovi prema vojnom poligonu "Eugen Kvaternik“ kod Slunja gdje će, sukladno planiranim aktivnostima razmještaja snaga iz matičnih postrojbi na vojne lokacije, sudjelovati na vojnoj vježbi Velebit 18 - združena snaga. 

Prema zamišljenom scenariju, bojna Gromovi u sklopu vježbe ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice. 

Zapovjednik bojne bojnik Ivan Radić pojasnio je kako je, na temelju zapovjedi zapovjedništva snaga "Sjever", izvršeno uzbunjivanje postrojbe te su provedene sve potrebne pripreme za premještaj snaga prema području provedbe vježbe, a posebna pozornost posvećena je organizaciji prijevoza borbenih oklopnih vozila u javnom prometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca