Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Trajat će 3 dana: Više od 5500 vojnika u velikoj vojnoj vježbi!

VELEBIT 18: Prema zamišljenom scenariju, bojna Gromovi u sklopu vježbe ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice

U Kninu održana vojna vježba hrvatske i britanske vojske
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
36 komentara

Uzbunjivanjem postrojba Hrvatske vojske u utorak je počela završna faza priprema za veliku vojnu vježbu Oružanih snaga RH Velebit 18 - združena snaga, koja počinje u subotu, a trajat će do ponedjeljka 15. listopada i to na više lokacija. Vježbi će u vojarni "Josip Jović" u Udbini nazočiti i predsjednica Republike i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Riječ je o glavnom vježbi Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5500 vojnika i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanih snaga. Na lokaciji u vojarni "Josip Jović" u Udbini smješteno je Zapovjedništvo vježbe - operacije Združena snaga. Demonstrirati će se sposobnosti Ekspedicijskog kampa, popuna helikoptera gorivom, radio uređaji domaće proizvodnje te će se organizirati obilazak Zapovjedništva združenih snaga.

U sklopu priprema za vježbu Velebit 18, koju je nedavno najavio ministar obrane Damir Krstičević, pripadnici 2. mehanizirane bojne Gromovi s 24 oklopna vozila tipa "Patria" i 19 kamiona razmjestili su se u srijedu iz Petrinje na slunjski vojni poligon, prema posebnoj organizaciji prijevoza borbenih vozila u javnom prometu.

Marko Mrkonjić/Pixsell U SKLOPU VJEŽBE 'VELEBIT 18' MORH: Bojna Gromovi s 24 oklopna vozila na putu za Slunj

Ministarstvo obrane je priopćilo da je iz vojarne "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji organiziran pokret dijela snaga 2. mehanizirane bojne Gromovi prema vojnom poligonu "Eugen Kvaternik“ kod Slunja gdje će, sukladno planiranim aktivnostima razmještaja snaga iz matičnih postrojbi na vojne lokacije, sudjelovati na vojnoj vježbi Velebit 18 - združena snaga. 

Prema zamišljenom scenariju, bojna Gromovi u sklopu vježbe ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice. 

Zapovjednik bojne bojnik Ivan Radić pojasnio je kako je, na temelju zapovjedi zapovjedništva snaga "Sjever", izvršeno uzbunjivanje postrojbe te su provedene sve potrebne pripreme za premještaj snaga prema području provedbe vježbe, a posebna pozornost posvećena je organizaciji prijevoza borbenih oklopnih vozila u javnom prometu.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message