To je to što me zanima!

Predsjednik Rouhani: Iran ne želi "nove napetosti" u regiji

Izrael je u četvrtak prije zore izveo desetke smrtonosnih zračnih udara na ciljeve u Siriji za koje tvrdi da su iranski, istaknuvši da  uzvraća na iransko raketiranje dijela sirijske Golanske visoravni
Vidi originalni članak

Iran ne želi "nove napetosti" na Bliskom istoku, rekao je u četvrtak iranski predsjednik Hassan Rouhani u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ne spominjući izraelske zračne udare u Siriji.

Izrael je u četvrtak prije zore izveo desetke smrtonosnih zračnih udara na ciljeve u Siriji za koje tvrdi da su iranski, istaknuvši da  uzvraća na iransko raketiranje dijela sirijske Golanske visoravni pod njegovom kontrolom.

Na upit AFP-a, iransko ministarstvo vanjskih poslova nije komentiralo te informacije.

DONALD TRUMP: "Amerika izlazi iz nuklearnog sporazuma s Teheranom..."

"Iran je uvijek htio smirivati napetost u regiji pokušavajući ojačati sigurnost i stabilnost", rekao je Rouhani kako prenosi mrežna stranica iranskog presjedništva.

"Iran ne želi nove napetosti u regiji", dodao je iranski predsjednik čija zemlja vojno pomaže sirijskom režimu Bashara al-Assada u njegovu ratu s pobunjenicima i s džihadistima skupine Islamska država (IS).

Govoreći o prisutnosti "iranskih vojnih savjetnika u Siriji", Rouhani je dodao da je "zahvaljujući borbi Irana na strani sirijskog i iračkog naroda protiv terorista DAESH-a (arapska kratica za IS) ostvarena razmjerna stabilnost u Siriji i dobra stabilnost u Iraku, što je dobro za regiju, svijet i Europu".

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • BETINA 1 11.05.2018.

    naprid iran samo daj židovi se kao ne BOJE hm židovi kažu da će ubiti asada ako iran napadne izrael odnosno palestinsku otuđenu u krvi zemlju. E moji izraelci odnosno nomadi prokleti ste bili proleti ćete biti kako god

  • ARMAGEDON 11.05.2018.

    Evo doživjeli smo da je Izrael preko "tate" USA stao na stranu S. Arabije u borbi protiv Irana !

  • intellectus 11.05.2018.

    EU po Macron-u ili po Angeli?.....Macron pritišće na promjene, ali čini se udara baš tamo gdje je Angela gluha, bar zasada. Nijemci pristaju da snose veliki dio financijskog tereta prouzrokovanog Brexit-om, ali da bi EU bila drugačija i uspješnija to je za Macron-a premalo, on traži da se Angela odrekne i nekih svojih postulata, tabua. No Angela je taj dio govora ignorantski, bezobrazno preskočila što je povrijedilo Francuze, ali i odugovlačenje njemačkog stava o promjenama u EU-u po Macron-ovom ustrojstvu, ne nailaze više kod Francuza na razumijevanje. Za Macrona je to odugovlačenje štetno i pokušava potaknuti Nijemce da se već jednom pokrenu, ali, ali. Interesantan je Angelin pogled, želja da se EU više distancira od USA, da svoju sudbinu EU preuzme u svoje ruke. Zna ona jako dobro da je na silaznoj grani, ali bi i ona, čini se, najradije postavila još jednu kost između EU-a i USA, nešto slično Schroeder-u i to joj je motivacija „osamostaljivanja“, Sjeverni tok je problem i morati će se riješiti. Kolika je sada cijena koju će Nijemci morati zanj platiti? Vidljivo je da Nijemci pokušavaju „Salami taktikom“ doći do svog cilja, hmm, hoće li to proći?

Komentiraj...
Vidi sve komentare