To je to što me zanima!

Preko Skypea: Mariano (6) po prvi put u životu ugledao tatu

Osječanin je od 2009. bio u pritvoru u Boliviji. S prijateljem jedini je preživio napad specijalne policije nakon čega su ih uhitili i optužili za organizaciju oružane pobune
Vidi originalni članak

Kad razgovaraju preko Skypea, Mario mu cijelo vrijeme govori: ‘Ljubavi! Ti si moj mali Chiquito!’. Mariano mu odgovara da mu ništa ne treba i da jedva čeka da ga vidi, kaže Karolina Tadić (50), supruga Marija Tadića.

Osječanin je od 2009. godine bio u pritvoru u Boliviji. S prijateljem iz Mađarske Elodom Toasom jedini je preživio noćni napad specijalne policije u hotelu u Santa Cruzu, nakon čega su ih uhitili i optužili za organizaciju oružane pobune protiv režima predsjednika Eve Moralesa. Mario je konačno dočekao presudu od pet godina i deset mjeseci, ali su ga pustili na slobodu zbog vremena provedenog u pritvoru.

- Još je u Boliviji gdje čeka završiti kompletnu papirologiju kako bi mogao otići. To navodno traje od 30 do 90 dana. Nakon toga ide u Čile, gdje će obići grob majke koja je umrla prije nekoliko mjeseci. Onda će se javiti u naš konzulat, što mu je obveza, i tek onda doći u Hrvatsku - kaže nam supruga Karolina i dodaje kako je njezin suprug rođen u Boliviji.

- Majka, koja je Čileanka, bila je u posjetu ocu, koji je Hrvat podrijetlom s Hvara, i u Boliviji su je uhvatili trudovi. Inače, Mario je iz Čilea i sve do Domovinskog rata on je živio tamo. Pričao mi je da ga je ‘krv dovela u Hrvatsku’, nije mogao iz daljine promatrati sve što se događalo u Hrvatskoj - govori Karolina.

Mario do dolaska u Hrvatsku nije znao ni riječ hrvatskog jezika.

Bio je profesionalni vojnik i odlučio je staviti u službu Hrvatske svoje vojno znanje. Karolina i Mario su se upoznali preko interneta, a počeli su živjeti zajedno 2006. godine. Mario se doselio u Osijek iz Karlovca, u kojem je dobio stan od 1. gardijske brigade u kojoj je bio jedno vrijeme. Karolina je iza sebe imala brak u kojem je imala troje djece o kojima je skrbila, kao i Mario, čija je prva supruga ostala u Čileu s troje djece i nije htjela doći u Hrvatsku.

Ona je tijekom Domovinskog rata bila braniteljica, borila se u 106. osječkoj brigadi, kao i u 5. gardijskoj. Kad je Mario u veljači 2009. otišao u Boliviju, bila je u visokoj trudnoći. Maleni Mariano tek je prije nekoliko dana prvi put čuo oca. O svemu što je suprug prošao u zatvoru ne želi razgovarati.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • marijaterezija2 13.03.2015.

    Što reći čudan životopis

  • Poison Ivy † 12.03.2015.

    Jel ja to dobro kužim da je ova žena otišla u rat, a imala je troje djece...pa se onda razvela...pa je onda upoznala ovoga preko interneta? A ovaj ostavio troje djece u Čileu..... Sad bi nešt rekla, ali bolje da šutim....

  • tratincicaaaa 12.03.2015.

    čekamo tvoj povratak.... VOLIMO TE

Komentiraj...
Vidi sve komentare