Obavijesti

News

Komentari 49

Preko Skypea: Mariano (6) po prvi put u životu ugledao tatu

Preko Skypea: Mariano (6) po prvi put u životu ugledao tatu
1

Osječanin je od 2009. bio u pritvoru u Boliviji. S prijateljem jedini je preživio napad specijalne policije nakon čega su ih uhitili i optužili za organizaciju oružane pobune

VIDEO

Kad razgovaraju preko Skypea, Mario mu cijelo vrijeme govori: ‘Ljubavi! Ti si moj mali Chiquito!’. Mariano mu odgovara da mu ništa ne treba i da jedva čeka da ga vidi, kaže Karolina Tadić (50), supruga Marija Tadića.

Osječanin je od 2009. godine bio u pritvoru u Boliviji. S prijateljem iz Mađarske Elodom Toasom jedini je preživio noćni napad specijalne policije u hotelu u Santa Cruzu, nakon čega su ih uhitili i optužili za organizaciju oružane pobune protiv režima predsjednika Eve Moralesa. Mario je konačno dočekao presudu od pet godina i deset mjeseci, ali su ga pustili na slobodu zbog vremena provedenog u pritvoru.

- Još je u Boliviji gdje čeka završiti kompletnu papirologiju kako bi mogao otići. To navodno traje od 30 do 90 dana. Nakon toga ide u Čile, gdje će obići grob majke koja je umrla prije nekoliko mjeseci. Onda će se javiti u naš konzulat, što mu je obveza, i tek onda doći u Hrvatsku - kaže nam supruga Karolina i dodaje kako je njezin suprug rođen u Boliviji.

- Majka, koja je Čileanka, bila je u posjetu ocu, koji je Hrvat podrijetlom s Hvara, i u Boliviji su je uhvatili trudovi. Inače, Mario je iz Čilea i sve do Domovinskog rata on je živio tamo. Pričao mi je da ga je ‘krv dovela u Hrvatsku’, nije mogao iz daljine promatrati sve što se događalo u Hrvatskoj - govori Karolina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mario do dolaska u Hrvatsku nije znao ni riječ hrvatskog jezika.

Bio je profesionalni vojnik i odlučio je staviti u službu Hrvatske svoje vojno znanje. Karolina i Mario su se upoznali preko interneta, a počeli su živjeti zajedno 2006. godine. Mario se doselio u Osijek iz Karlovca, u kojem je dobio stan od 1. gardijske brigade u kojoj je bio jedno vrijeme. Karolina je iza sebe imala brak u kojem je imala troje djece o kojima je skrbila, kao i Mario, čija je prva supruga ostala u Čileu s troje djece i nije htjela doći u Hrvatsku.

Ona je tijekom Domovinskog rata bila braniteljica, borila se u 106. osječkoj brigadi, kao i u 5. gardijskoj. Kad je Mario u veljači 2009. otišao u Boliviju, bila je u visokoj trudnoći. Maleni Mariano tek je prije nekoliko dana prvi put čuo oca. O svemu što je suprug prošao u zatvoru ne želi razgovarati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.