To je to što me zanima!

Premijer Kantona Sarajevo dao ostavku, prosvjedi i u nedjelju

Nekoliko tisuća prosvjednika je u četvrtak i petak tražilo ostavku premijera, no Suad Zeljković je smatrao kako za to nema potrebe. Prosvjedi su se nastavili i u subotu
Vidi originalni članak

Premijer Kantona Sarajevo u subotu je dao ostavku. Klix.ba javlja kako je Suad Zeljković ostavku podnio na sastanku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Izvršni odbor KO SDA će se tijekom večeri izjasniti o ostavci. Podsjetimo, nekoliko tisuća prosvjednika je u četvrtak i petak tražilo ostavku premijera, no Zeljković je smatrao kako za to nema potrebe

Na konferenciji za novinare je kazao kako nema razloga da se napada imovina građana, niti da se napada one koji su dužni zaštiti zemlju.

'Nisam otišao iz straha, ne želim biti otirač za noge'

Zeljković je rekao kako je pokušao, ali nije uspio voditi Kanton Sarajevo, jer nije imao dovoljnu podršku. Podsjetio je da je cijela vlada u ostavci kada premijer podnese ostavku.

Zeljković je rekao i kako situacija u BiH "ima elemente državnog udara". 

- Ima ljudi koji ovdje djeluju svojim kriminalnim vezama, a tu se vrlo brzo nađe zajednički jezik. Njima ne odgovara uspostavljanje jednog funkcionalnog sistema i sistema države - kazao je.

Suad Zeljković je istaknuo kako nije otišao iz straha, već ne želi biti otirač za noge.

Nastavljeni prosvjedi u Sarajevu

U Sarajevu su u subotu nastavljeni prosvjedi. Za razliku od jučerašnjih, ovaj put je manje okupljenih, i umjesto mladih ovaj put među prosvjednicima prevladavaju stariji građani, penzioneri, članovi braniteljskih obitelji i invalidi rata te nezaposleni građani. 

Nakon što su se oko 13 sati okupili pred jučer spaljenom zgradom Vlade KS i Općine Centar, dio ih se okupio i pred zgradom Predsjedništva BiH gdje su zapriječili promet na glavnoj cesti. Traže smjenu premijera i Vlade KS i Federalne vlade.

Prosvjednici su najavili kako će se okupiti i u nedjelju u 12 sati, a građane su pozvali da im se pridruže.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • norveska1984 09.02.2014.

    shvatio je da mu je bolje da ode dok je jos ziv

  • birorada 09.02.2014.

    Shvati da nisu samo ,nažalost,kriminalci razbijali narodnu imovinu,nego su je razbijali i obični građani iz očaja,a tvoja ostavka ama baš ništa ne znači,ima vas Premijera ko Kineza.

  • MileBar 09.02.2014.

    Vec vidjeno krajem 80-tih dirigirano dogadjanje naroda tzv.Antibirokratska ili Yogurt revolucija.Akteri su se promjenili,vrijeme se promjenilo,ideja ista,scenario slican.Izgleda da je Slobo bio dobar ucitelj.a Lagundjija(I ostali) dobar ucenik.Nema parola Rada=posla,kruha,slobode,jednakosti itd. Slobo je govorio gdje ima Srba to je Srbija,ovi vicu ovo je Bosna,Bosna bosancima,(sto cete sa onoma koji nisu bosanci).Koja je razlika izmedju Slobe i ovih.U Yugi Srbi uvijek ugrozeni,sada u BiH bosancci ugrozeni,(nemaju TV kanal,nemaju svoj jezik.nemaju kulturu,uvijek ih preglasavaju,nemaju nikakvi prava itd.siromahi).Sto sve na ove nepravde bosancima mogu reci BiH - Hrvati?Najbolje bi bilo da se zamjene u pozicijama,mozda bi onda sve bilo OK. Prozirno i vec vidjeno!Pale Zupanijske i Federalne ustanove to im netreba.Njima treba ni manje ni vise nego Unitarna i Centralisticka Bosna!Masala! Hrvati Veliki Oprez nemojte nasjesti na ove provokacije i podmetanja!Vrijeme radi za istinu,pravdu i slobodu.Tiha Rijeka brege valja,vakat zito vrse! Vidjeli ste kako je EU Rezolucija o BiH pokrenula i uzgala vatru!Puno hvala gospDavor Ivo Stier na vasoj pomoci.Uvijek dobro dosao medju BiH Hrvate! Svima koji su htjeli i zeljeli vidjeti sada znaju da nije bosancima do ravnopravnosti i suzivota.Za njih nema drugih i drugaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare