Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
99 komentara

Premijer Kantona Sarajevo dao ostavku, prosvjedi i u nedjelju

Nekoliko tisuća prosvjednika je u četvrtak i petak tražilo ostavku premijera, no Suad Zeljković je smatrao kako za to nema potrebe. Prosvjedi su se nastavili i u subotu

screenshot/YouTube
Foto: screenshot/YouTube
99 komentara

Premijer Kantona Sarajevo u subotu je dao ostavku. Klix.ba javlja kako je Suad Zeljković ostavku podnio na sastanku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Izvršni odbor KO SDA će se tijekom večeri izjasniti o ostavci. Podsjetimo, nekoliko tisuća prosvjednika je u četvrtak i petak tražilo ostavku premijera, no Zeljković je smatrao kako za to nema potrebe

Na konferenciji za novinare je kazao kako nema razloga da se napada imovina građana, niti da se napada one koji su dužni zaštiti zemlju.

'Nisam otišao iz straha, ne želim biti otirač za noge'

Zeljković je rekao kako je pokušao, ali nije uspio voditi Kanton Sarajevo, jer nije imao dovoljnu podršku. Podsjetio je da je cijela vlada u ostavci kada premijer podnese ostavku.

Zeljković je rekao i kako situacija u BiH "ima elemente državnog udara". 

- Ima ljudi koji ovdje djeluju svojim kriminalnim vezama, a tu se vrlo brzo nađe zajednički jezik. Njima ne odgovara uspostavljanje jednog funkcionalnog sistema i sistema države - kazao je.

Suad Zeljković je istaknuo kako nije otišao iz straha, već ne želi biti otirač za noge.

Nastavljeni prosvjedi u Sarajevu

U Sarajevu su u subotu nastavljeni prosvjedi. Za razliku od jučerašnjih, ovaj put je manje okupljenih, i umjesto mladih ovaj put među prosvjednicima prevladavaju stariji građani, penzioneri, članovi braniteljskih obitelji i invalidi rata te nezaposleni građani. 

Nakon što su se oko 13 sati okupili pred jučer spaljenom zgradom Vlade KS i Općine Centar, dio ih se okupio i pred zgradom Predsjedništva BiH gdje su zapriječili promet na glavnoj cesti. Traže smjenu premijera i Vlade KS i Federalne vlade.

Prosvjednici su najavili kako će se okupiti i u nedjelju u 12 sati, a građane su pozvali da im se pridruže.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message