To je to što me zanima!

Preminuo je Bernie Madoff, najveći prevarant u povijesti

Madoff je izveo najveću investicijsku prevaru u povijesti zbog koje su brojni njegovi klijenti ostali bez imovine, a zbog njega su propale i brojne dobrotvorne udruge i organizacije
Vidi originalni članak

Bernie Madoff preminuo je u federalnom zatvoru u 83. godini života. Bio je američki financijer i investicijski savjetnik koji je izveo najveću financijsku prevaru u povijesti. Umro je prirodnom smrću, prenosi Bloomberg.

Njegovi odvjetnici prošle su godine pokušali dobiti odobrenje za njegovo puštanje iz zatvora zbog pandemije jer je bolovao od niza kroničnih bolesti, ali taj zahtjev nije bio odobren.

STIGLA GA PRAVDA Najveći prevarant na svijetu doživio srčani udar u zatvoru

Madoff je priznao da je godinama izvlačio milijarde dolara od svojih klijenata kroz investicijske prevare.

Bernie Madoff desetljećima je održavao imidž uspješnog financijskog gurua koji odolijeva tržišnim trendovima. Imao je i brojne poznate klijente poput holivudskog redatelja Stevena Spielberga i glumca Kevina Bacona.

SUPRUGA PROGOVORILA Madoff i njegova žena pokušali se ubiti zbog njegova uhićenja

Njegove multimilijunske prevare zbog kojih su brojni ljudi ostali bez imovine otkrivene su 2008. godine. Madoff je nakon toga postao toliko omražen da je na ročištima na sudu morao nositi pancirku.

Madoff je priznao krivnju 2009. godine. Služio je 150 godina zatvorske kazne, a preminuo je u bolnici u Sjevernoj Karolini gdje je bio zbog bolesti bubrega.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • prokurator 14.04.2021.

    najveći prevarant u povijesti nije uspio prevariti smrt? kako to?

  • sexy_trubadur 14.04.2021.

    i ovome se pocela kriviti usta...

  • Ferreira 14.04.2021.

    Ti mater ako je on umro prirodnom ja ću nadprirodnom smrću

Komentiraj...
Vidi sve komentare