News

Komentari 27

Preminuo je Bernie Madoff, najveći prevarant u povijesti

Preminuo je Bernie Madoff, najveći prevarant u povijesti

Madoff je izveo najveću investicijsku prevaru u povijesti zbog koje su brojni njegovi klijenti ostali bez imovine, a zbog njega su propale i brojne dobrotvorne udruge i organizacije

Bernie Madoff preminuo je u federalnom zatvoru u 83. godini života. Bio je američki financijer i investicijski savjetnik koji je izveo najveću financijsku prevaru u povijesti. Umro je prirodnom smrću, prenosi Bloomberg.

Njegovi odvjetnici prošle su godine pokušali dobiti odobrenje za njegovo puštanje iz zatvora zbog pandemije jer je bolovao od niza kroničnih bolesti, ali taj zahtjev nije bio odobren.

Madoff je priznao da je godinama izvlačio milijarde dolara od svojih klijenata kroz investicijske prevare.

Bernie Madoff desetljećima je održavao imidž uspješnog financijskog gurua koji odolijeva tržišnim trendovima. Imao je i brojne poznate klijente poput holivudskog redatelja Stevena Spielberga i glumca Kevina Bacona.

Njegove multimilijunske prevare zbog kojih su brojni ljudi ostali bez imovine otkrivene su 2008. godine. Madoff je nakon toga postao toliko omražen da je na ročištima na sudu morao nositi pancirku.

Madoff je priznao krivnju 2009. godine. Služio je 150 godina zatvorske kazne, a preminuo je u bolnici u Sjevernoj Karolini gdje je bio zbog bolesti bubrega.

Najčitaniji članci