To je to što me zanima!

'Preopteretili su sestre, pa one također odlaze na bolovanja'

Nedostaje nam do 12.000 medicinskih sestara, a na natječaje za posao gotovo se nitko ne javlja - kaže nam Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić od Nove godine raspolagat će s milijardu kuna više za zdravstveni sustav nego lani. Hoće li to ulagati u zaposlenike ili vraćanje dugova, tek ćemo vidjeti. U Sindikatu medicinskih sestara nadaju se da će se sjetiti upravo medicinskih sestara.

- Nedostaje nam do 12.000 medicinskih sestara, a na natječaje za posao gotovo se nitko ne javlja - kaže nam Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara. HZZO nam je prije dva mjeseca iznio podatak da imamo više medicinskih sestara nego prije ulaska u EU: “2012. bilo ih je 28.537, a lani je taj broj iznosio 30.773 bez primalja”. Pitali smo Prašnjak da nam pojasni te podatke.

- Neka i nama i vama kažu odakle im ti podaci da ih možemo provjeriti. Prema podacima iz časopisa za javno zdravstvo, prema broju sestara Hrvatska za EU kasni 60 godina - kaže Prašnjak.

Smatra da nisu uzeli u obzir 1800 sestara koje su predale zahtjev za rad u inozemstvu kao ni 1000 onih koje su već otišle.

- Nitko ne spominje 1830 sestara koje su na dugim bolovanjima, na kojima su završile zbog preopterećenosti poslom. One koje se trebaju brinuti o bolesnicima obolijevaju jer rade više od svojih mogućnosti - rekla je.     

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Smoke_on_the_Water 23.11.2018.

    U Hrvatskom novinarstvu nema takvog stručnjaka i profesionalca kakav je Kujundžić u medicini. I što tu imamo? Novinare koji teško da znaju i svoj posao raditi a kritiziraju znalca u njegovom poslu.

  • novoselo 14.11.2018.

    Balkansko radno vrijeme,od jutra do sutra,udri konja koji hoce vuci,nedaj mu puno da jede da se nebi razlijenio.Medicinska sestra je bolesniku i otac i mater i sve,a vi prdekani bi da rade badava i danjske i nocne,da imate karaktera imalo nijedna medicinska sestra nebi imala platu ispod 2 tisuce eura.Cijene su kao u EU,a plate kao u Africi i zato treba da odu bez povratka.

  • 13.11.2018.

    Kapitalizam. Pravilo ponude i potražnje. Ništa više se ne treba naučit o kapitalizmu. Tu je sadržana sva bit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare