Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

'Preopteretili su sestre, pa one također odlaze na bolovanja'

Nedostaje nam do 12.000 medicinskih sestara, a na natječaje za posao gotovo se nitko ne javlja - kaže nam Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara

Zagreb: Sabor raspravlja o opozivu ministra Kujundžića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12 komentara

Ministar zdravstva Milan Kujundžić od Nove godine raspolagat će s milijardu kuna više za zdravstveni sustav nego lani. Hoće li to ulagati u zaposlenike ili vraćanje dugova, tek ćemo vidjeti. U Sindikatu medicinskih sestara nadaju se da će se sjetiti upravo medicinskih sestara.

- Nedostaje nam do 12.000 medicinskih sestara, a na natječaje za posao gotovo se nitko ne javlja - kaže nam Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara. HZZO nam je prije dva mjeseca iznio podatak da imamo više medicinskih sestara nego prije ulaska u EU: “2012. bilo ih je 28.537, a lani je taj broj iznosio 30.773 bez primalja”. Pitali smo Prašnjak da nam pojasni te podatke.

- Neka i nama i vama kažu odakle im ti podaci da ih možemo provjeriti. Prema podacima iz časopisa za javno zdravstvo, prema broju sestara Hrvatska za EU kasni 60 godina - kaže Prašnjak.

Smatra da nisu uzeli u obzir 1800 sestara koje su predale zahtjev za rad u inozemstvu kao ni 1000 onih koje su već otišle.

- Nitko ne spominje 1830 sestara koje su na dugim bolovanjima, na kojima su završile zbog preopterećenosti poslom. One koje se trebaju brinuti o bolesnicima obolijevaju jer rade više od svojih mogućnosti - rekla je.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message