Obavijesti

News

Komentari 12

'Preopteretili su sestre, pa one također odlaze na bolovanja'

'Preopteretili su sestre, pa one također odlaze na bolovanja'
1

Nedostaje nam do 12.000 medicinskih sestara, a na natječaje za posao gotovo se nitko ne javlja - kaže nam Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara

VIDEO

Ministar zdravstva Milan Kujundžić od Nove godine raspolagat će s milijardu kuna više za zdravstveni sustav nego lani. Hoće li to ulagati u zaposlenike ili vraćanje dugova, tek ćemo vidjeti. U Sindikatu medicinskih sestara nadaju se da će se sjetiti upravo medicinskih sestara.

- Nedostaje nam do 12.000 medicinskih sestara, a na natječaje za posao gotovo se nitko ne javlja - kaže nam Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara. HZZO nam je prije dva mjeseca iznio podatak da imamo više medicinskih sestara nego prije ulaska u EU: “2012. bilo ih je 28.537, a lani je taj broj iznosio 30.773 bez primalja”. Pitali smo Prašnjak da nam pojasni te podatke.

- Neka i nama i vama kažu odakle im ti podaci da ih možemo provjeriti. Prema podacima iz časopisa za javno zdravstvo, prema broju sestara Hrvatska za EU kasni 60 godina - kaže Prašnjak.

Smatra da nisu uzeli u obzir 1800 sestara koje su predale zahtjev za rad u inozemstvu kao ni 1000 onih koje su već otišle.

- Nitko ne spominje 1830 sestara koje su na dugim bolovanjima, na kojima su završile zbog preopterećenosti poslom. One koje se trebaju brinuti o bolesnicima obolijevaju jer rade više od svojih mogućnosti - rekla je.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.