To je to što me zanima!

Prijeti mu osam godina zatvora: Jurio sanitetom, u stravičnoj nesreći poginulo je četvero ljudi

Vozaču (54) prijeti do osam godina zatvora za stravičnu nesreću do koje je došlo u lipnju 2020. godine. Tereti ga se da je jurio 131 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 40. Poginulo je četvero ljudi
Vidi originalni članak

Nakon provedene istrage stravične prometne nesreće u kojoj je kod Garešnice 2020. godine poginulo četvero ljudi, a još je dvoje teško ozlijeđeno, bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak je podiglo optužnicu protiv 54-godišnjeg vozača sanitetskog vozila.

Tereti ga se za kazneno djelo protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, za što mu prijeti kazna zatvora do osam godina.

U optužnici koju treba potvrditi Županijski sud stoji da je 54-godišnji vozač, 29. lipnja 2020. u 13,05 sati u Rogoži kod Garešnice, upravljao sanitetskim vozilom kolnikom državne ceste DC-45 iz smjera Kutine prema Garešnici protivno odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Svjestan da takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu i pristajući na to.

DETALJI STRAVE KOD GAREŠNICE Tragova kočenja uopće nije bilo

Tereti ga se da je jurio 131 km/h, iako je brzina bila ograničena na 40 km/h i da se propustio kretati obilježenom prometnom trakom  koja se proteže uz desni rub kolnika iako je bio dužan kretati se tom trakom. 

Vozeči kroz Rogožu prešao je na suprotnu stranu i direktno se sudario s kamionom Mercedes karlovačkih registracija. Do nesreće je došlo nakon prijevoja, i to na dijelu ceste koja zbog uspona ima kraći dio i treću traku.

U sanitetskom vozilu se nalazila četiri putnika koja su se vraćala iz Zagreba s Onkološkog odjela u Daruvar. Unatoč tome što su svi bili vezani sigurnosnim pojasom sudar je bio toliko stravičan da su popucala sjedala, tako da su nesretni bolesnici letjeli jedan na drugoga.

Dva su pacijenta odmah preminula, a druga dvojica koja su vozilom Hitne transportirana za Opću bolnicu u Bjelovaru, ubrzo su izgubila borbu za život.

VIDEO: NESREĆA KOD GAREŠNICE Sudarili se teretno vozilo i sanitet, dvoje ljudi je poginulo

Na mjesto strašne tragedije kakva se ne pamti na tom području stigla su tri vozila Hitne, koja su uz dvojicu pacijenata u bolnicu prevezli vozača i suvozača iz teretnog vozila, kao i vozača saniteta koji su preživjeli nevjerojatnu nesreću. Prisjećamo se i riječi Tomislava Kunješića, zapovjednika JVP Garešnica, koji je kazao da je takvu nesreću bilo teško opisati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mily 05.04.2022.

    ako jure ne valja, ugrožavaju živote, ako ne jure opet ne valja jer i tada ugrožavaju živote

  • joza66 05.04.2022.

    nikoga niti osuđujem niti branim,žao mi je svih žrtava prometne,ali najveći krivac je država-manjak radnika i vozača u cijelom sistemu Hitne i saniteta , njihova potplaćenost,prekovremeni sati koji se ne prikazuju dugačke smjene i bez benificiranog staža.Koji vozač kamiona smije voziti 10-12 sati u komadu samo sa pauzom za ukrcaj i iskracaj pacijenata

  • Aurelijus(416241) 04.04.2022.

    Vozači saniteta imaju neki problem u glavi. Ne voze hitne slučajeve a jure kao da su na pisti. Čast izuzecima

Komentiraj...
Vidi sve komentare