News

Komentari 9

Prijeti mu osam godina zatvora: Jurio sanitetom, u stravičnoj nesreći poginulo je četvero ljudi

Prijeti mu osam godina zatvora: Jurio sanitetom, u stravičnoj nesreći poginulo je četvero ljudi

Vozaču (54) prijeti do osam godina zatvora za stravičnu nesreću do koje je došlo u lipnju 2020. godine. Tereti ga se da je jurio 131 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 40. Poginulo je četvero ljudi

Nakon provedene istrage stravične prometne nesreće u kojoj je kod Garešnice 2020. godine poginulo četvero ljudi, a još je dvoje teško ozlijeđeno, bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak je podiglo optužnicu protiv 54-godišnjeg vozača sanitetskog vozila.

Tereti ga se za kazneno djelo protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, za što mu prijeti kazna zatvora do osam godina.

Garešnica: U sudaru kamiona i sanitetskog vozila poginule dvije osobe

U optužnici koju treba potvrditi Županijski sud stoji da je 54-godišnji vozač, 29. lipnja 2020. u 13,05 sati u Rogoži kod Garešnice, upravljao sanitetskim vozilom kolnikom državne ceste DC-45 iz smjera Kutine prema Garešnici protivno odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Svjestan da takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu i pristajući na to.

Tereti ga se da je jurio 131 km/h, iako je brzina bila ograničena na 40 km/h i da se propustio kretati obilježenom prometnom trakom  koja se proteže uz desni rub kolnika iako je bio dužan kretati se tom trakom. 

Vozeči kroz Rogožu prešao je na suprotnu stranu i direktno se sudario s kamionom Mercedes karlovačkih registracija. Do nesreće je došlo nakon prijevoja, i to na dijelu ceste koja zbog uspona ima kraći dio i treću traku.

U sanitetskom vozilu se nalazila četiri putnika koja su se vraćala iz Zagreba s Onkološkog odjela u Daruvar. Unatoč tome što su svi bili vezani sigurnosnim pojasom sudar je bio toliko stravičan da su popucala sjedala, tako da su nesretni bolesnici letjeli jedan na drugoga.

Garešnica: U sudaru kamiona i sanitetskog vozila poginule dvije osobe

Dva su pacijenta odmah preminula, a druga dvojica koja su vozilom Hitne transportirana za Opću bolnicu u Bjelovaru, ubrzo su izgubila borbu za život.

Na mjesto strašne tragedije kakva se ne pamti na tom području stigla su tri vozila Hitne, koja su uz dvojicu pacijenata u bolnicu prevezli vozača i suvozača iz teretnog vozila, kao i vozača saniteta koji su preživjeli nevjerojatnu nesreću. Prisjećamo se i riječi Tomislava Kunješića, zapovjednika JVP Garešnica, koji je kazao da je takvu nesreću bilo teško opisati.

Najčitaniji članci