To je to što me zanima!

Kerum predao vlast: Za svoj si rad dajem peticu i to podcrtanu

Željko Kerum se ni u četvrtak, zadnjeg dana mandata, nije pojavio na svom radnom mjestu. Šundov je rekao kako se ne zna gdje je, ali da zna kako nije na bolovanju
Vidi originalni članak

Željko Kerum formalno je u petak predao vlast u Gradu Splitu novom gradonačelniku, SDP-ovcu Ivi Baldasaru. Na ulasku u zgradu Banovine novog poteštata, u pratnji zamjenika i 20-ak članova stranke, dočekao ih je dugotrajan pljesak zaposlenika, a u Uredu gradonačelnika njegov prethodnik.

Kerum i Baldasar izmijenili su poljupce i pozdrave, zaboravilo se da je Željko Ivinu pobjedu na izborima prokomentirao s "J....m ga guzatog!". Obojica su, kako poručuju, raspoloženi za međusobnu suradnju za dobrobit Splita, a Baldasar kreće službeno s radom u subotu u 11 sati, dva sata prije nego što će se uključiti u povorku Split Pridea 2013..

Kerum je četiri godina svog stolovanja na čelu Splita ocijenio "peticom i to podcrtanom".

- Vrlo sam ponosan na svoje četiri godine mandata. Zadovoljan sam radom s pročelnicima i ostalim zaposlenicima. Ostao je ljudski odnos između mene i njih. Moja stranka ima pet vijećnika i razmislit ću hoću li ući u Gradsko vijeće s obzirom na to da imam puno privatnog posla - rekao je Kerum dodavši kako su mu u obavljanju funkcije gradonačelnika najviše smetali novinari.

Baldasar je s Kerumom popričao iza zatvorenih vrata, a potom i  s pročelnicima gradskih odjela. Slijedi mu revizija gradskog poslovanja i reorganizacija Uprave, a zatražio je pomoć Kerumovih zamjenika Jure Šundova i Anđelke Visković koja bi uskoro mogla povesti jedan od gradskih resora.

- Ovo je kraj političke kampanje, koja se za ove izbore prilično odužila.  Hvala zaposlenicima na emotivnom dočeku. Ja i Kerum se nikada nismo svađali. Sigurno će mi trebati njegov savjet. Može doći u Banovinu kada hoće, vrata su mu uvijek otvorena. S pročelnicima nisam još pojedinačno razgovarao, trebat će mi sljedeći tjedan, a nakon toga vjerojatna je reorganizacija Uprave. Potom će biti još nekih promjena, a za to mi dajte 30-40 dana. Mislim da je loše stanje u gradu Splitu, ali još ćemo vidjeti kako zaista stoji. Surađivat ću s Kerumom i zamjenikom Jurom Šundovom koji se pokazao kao vrlo sposoban operativac - kazao je Baldasar. 

Kerum ni posljednjeg dana svojeg mandata nije došao na posao

Željko Kerum se ni u četvrtak, posljednjeg dana mandata, nije pojavio na svom radnom mjestu, piše Slobodna Dalmacija

Šundov je rekao kako se ne zna gdje je, ali da je sigurno kako nije uzeo bolovanje.

- Poslije primopredaje novi gradonačelnik Ivo Baldasar ostaje u Banovini, odnosno počinje obavljati svoje poslove, a mi idemo kući - rekao je Šundov.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Superteška 08.06.2013.

    precrtanu??

  • ivanfilip 08.06.2013.

    Ne ponovio se.! Ni likom ni stilom.

  • lilly on the moon 07.06.2013.

    Kad pomisliš da ne može gore,skužiš da itekako može.Kerum je bar bio zdravi seljak,a ovom guzonji je prvi zadatak podrška ŠARADE i paradiranje sa ...hm....sebi sličnima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare