To je to što me zanima!

Beroš o Zadravec i Vinogradskoj 'Nema tolerancije na korupciju, nadzor će pokazati cijelu istinu'

Iz Ministarstva zdravstva stiglo je priopćenje vezano za kontrole i nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice i slučaj Dijane Zadravec. Priopćenje je potpisao ministar Vili Beroš
Vidi originalni članak

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te proračunski nadzor Ministarstva financija u idućim danima dati će cjelovitu sliku poslovanja u KBC Sestre milosrdnice, a sve će biti dostupno hrvatskoj javnosti, ističe ministar Vili Beroš.

KAKO JE IZGUBILA BITKU Smjena dr. Zadravec: Na jednoj strani dvorane sjedi 30 ljudi. Na drugoj ona, tipka na mobitel...

Iz Ministarstva zdravstva stiglo je priopćenje vezano za kontrole i nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice i slučaj Dijane Zadravec. Kažu kako ministar Beroš pozorno prati zbivanja u KBC Sestre milosrdnice s posebnim naglaskom na osiguravanju uvjeta i prilagođavanju organizacije radiološke službe radi pružanja pravodobne i cjelovite usluge pacijentima, ponajprije onima s najtežim oblicima bolesti.

ZADRAVEC NE ODUSTAJE 'Zbog problema u bolnici zvala sam i Beroša. A dr. Vatavuk mi je rekao: Stani, ljube, stani!'

Od v.d. ravnatelja te bolničke ustanove prof. dr. sc. Zorana Vatavuka očekuje smirivanje stanja i prekid svih sukoba među zaposlenicima, te osiguranje redovitog rada i posvećenost potrebama pacijenata.

U tim nastojanjima ima punu potporu, ističe ministar zdravstva.

- Prvi zadatak je osiguranje pružanja usluga pacijentima i suzdržavanje svih zaposlenika od daljnjeg javnog prepucavanja koje nanosi štetu ugledu te naše najstarije zdravstvene ustanove, a potom i detaljno analiziranje dosadašnjeg poslovanja kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i hrvatskoj javnosti prezentiralo pravo stanje stvari. Zato sam u tu ustanovu poslao zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva da obavi svoj dio posla, te zatražio od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da u okvirima svojih nadležnosti obavi kontrolu i nadzor poslovanja. Dodatno će i Ministarstvo financija u idućim danima obavljati proračunski nadzor kojim će se utvrditi kako se raspolaže sredstvima zdravstvenih osiguranika i hrvatskih poreznih obveznika.

ZADRAVEC ZA 24SATA: 'Dirnula sam u osinje gnijezdo. Bolnicu će sad voditi ekipa koja radi i privatno. Korupcija ostaje'

- Uz to, očekujem i da nadležna državna tijela poduzmu radnje prema prijavama koje su podnesene od strane bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. sc. Dijane Zadravec. Rezultat svih tih kontrola i nadzora treba biti cjelovita istina o dosadašnjem poslovanju bolnice koja će odagnati sumnje s ustanove i njenih zaposlenika ili u slučaju nezakonitih radnji omogućiti učinkovitu primjenu zakonskih sankcija - kaže ministar zdravstva Vili Beroš odgovarajući tako i na napise kako se razvija situacija u KBC Sestre milosrdnice i što ministar i Ministarstvo zdravstva kane poduzimati u vezi s time. 

- Nemamo ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. To je čvrsto stajalište Ministarstva zdravstva, ali i opredjeljenje Vlade da se odlučno obračuna s takvim pojavama u svim segmentima društva - poručuje.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • klaunbasta 22.05.2021.

    Dijanu Zadravec treba uposliti u USKOK-u, jer ona poznaje kako funkcionira kriminal u bolnicama, među liječnicima, sa veledrogerijama i svima koji pljačkaju državu preko zdravstva.

  • diego ladonde 21.05.2021.

    A HDZ-ejov Visoki sud časti, kaj oni vele?

  • Backup 21.05.2021.

    Zašto objavljujete naslovne fotografije na kojima su ljudima prekrivena lica?

Komentiraj...
Vidi sve komentare