To je to što me zanima!

Pristao na liječenje: Kristian se nije žalio na uvjete u zatvoru

Posjetili smo Jesenice, u kojima je živio nesretni Kristijan. Mještani su šokirani slučajem i teško je naći nekoga tko bi komentirao tragediju. Znali su za njegove probleme...
Vidi originalni članak

Rezultati obdukcije koji bi mogli razriješiti misterij smrti Kristiana Vukasovića (18) još nisu stigli strankama, a institucije, koje su o njemu trebale voditi brigu, “peru ruke” od odgovornosti.

Podsjetimo, Kristiana su 1. kolovoza u komatoznom stanju iz splitskog zatvora prevezli u KBC Split. Preminuo je tri tjedna kasnije. U istražnom zatvoru završio je 1. travnja zbog sumnje u podmetanje četiri požara na području Splita te je krajem srpnja nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora zbog općeopasne radnje.

TKO JE ZAKAZAO? 'Institucije su znale da Kristian ima teškoća, a nisu reagirale...'

U potrazi za odgovorima uputili smo dopis splitskom Općinskom sudu i zatražili da nam objasne neke detalje vezane uz sam kazneni postupak te njegov boravak u istražnom zatvoru.

- Mlađi je punoljetnik, očitujući se o optužnici, rekao da se smatra krivim za počinjenje kaznenih djela koja su mu se optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Splitu stavljala na teret, nakon čega je iznoseći svoju obranu u cijelosti potvrdio navode optužnice i izrazio kajanje zbog učinjenog. On i njegov branitelj suglasili su se s prijedlogom kazne i izricanja sigurnosne mjere obveznog psihijatrijskog liječenja, pa je donesena nepravomoćna presuda kojom je proglašen krivim - rekli su iz Općinskog suda u Splitu.

Dodaju da u sudskom spisu nema podataka da bi mu tijekom boravka u zatvoru bilo ugroženo zdravstveno stanje, pa tako ni podataka je li i koje lijekove uzimao tijekom boravka u zatvoru, sve do 1. kolovoza, kad su dobili obavijest da ga je Hitna prebacila u splitsku bolnicu. Ne znaju ni je li napravljen očevid u ćeliji nakon njegove smrti.

- Nadzor nad izvršenjem istražnog zatvora, prema odluci predsjednika Županijskog suda u Splitu, obavljaju svi kazneni suci općinskog i županijskog suda. Svaki tjedan prema napravljenom rasporedu drugi sudac obilazi zatvorenike, a spisu ne priležu podaci da bi mlađi punoljetnik iznosio bilo kakve pritužbe na uvjete boravka u zatvoru - kažu sa splitskog suda.

NELOGIČNOSTI U ISTRAZI Slučaj Kristian: Prstom nitko nije mrdnuo puna tri tjedna

Opovrgnuli su navode da se protiv njega ranije vodio neki drugi postupak.

Posjetili smo Jesenice, u kojima je živio nesretni Kristijan. Mještani su šokirani slučajem i teško je naći nekoga tko bi komentirao tragediju. Znali su za njegove probleme, no nitko se nije nadao ovako tragičnom završetku. Doznali smo i da je nekoliko puta ministrirao u crkvi.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Nisan te tila 05.09.2019.

    Radi se o tome da su njegovi roditelji obični "mali" ljudi ka i svi mi ostali i nikoga nije bilo briga. Da je tatin sin koji je bijesnim autom ubija nekoga, ne bi ni završija u zatvoru.

  • 04.09.2019.

    ovo je sramota za sve nas sto se ovdi desava

  • Jokazov 04.09.2019.

    Kog boli k

Komentiraj...
Vidi sve komentare