Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pristao na liječenje: Kristian se nije žalio na uvjete u zatvoru

Posjetili smo Jesenice, u kojima je živio nesretni Kristijan. Mještani su šokirani slučajem i teško je naći nekoga tko bi komentirao tragediju. Znali su za njegove probleme...

Foto: Privatan album
25 komentara

Rezultati obdukcije koji bi mogli razriješiti misterij smrti Kristiana Vukasovića (18) još nisu stigli strankama, a institucije, koje su o njemu trebale voditi brigu, “peru ruke” od odgovornosti.

Podsjetimo, Kristiana su 1. kolovoza u komatoznom stanju iz splitskog zatvora prevezli u KBC Split. Preminuo je tri tjedna kasnije. U istražnom zatvoru završio je 1. travnja zbog sumnje u podmetanje četiri požara na području Splita te je krajem srpnja nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora zbog općeopasne radnje.

TKO JE ZAKAZAO? 'Institucije su znale da Kristian ima teškoća, a nisu reagirale...'

U potrazi za odgovorima uputili smo dopis splitskom Općinskom sudu i zatražili da nam objasne neke detalje vezane uz sam kazneni postupak te njegov boravak u istražnom zatvoru.

- Mlađi je punoljetnik, očitujući se o optužnici, rekao da se smatra krivim za počinjenje kaznenih djela koja su mu se optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Splitu stavljala na teret, nakon čega je iznoseći svoju obranu u cijelosti potvrdio navode optužnice i izrazio kajanje zbog učinjenog. On i njegov branitelj suglasili su se s prijedlogom kazne i izricanja sigurnosne mjere obveznog psihijatrijskog liječenja, pa je donesena nepravomoćna presuda kojom je proglašen krivim - rekli su iz Općinskog suda u Splitu.

Dodaju da u sudskom spisu nema podataka da bi mu tijekom boravka u zatvoru bilo ugroženo zdravstveno stanje, pa tako ni podataka je li i koje lijekove uzimao tijekom boravka u zatvoru, sve do 1. kolovoza, kad su dobili obavijest da ga je Hitna prebacila u splitsku bolnicu. Ne znaju ni je li napravljen očevid u ćeliji nakon njegove smrti.

- Nadzor nad izvršenjem istražnog zatvora, prema odluci predsjednika Županijskog suda u Splitu, obavljaju svi kazneni suci općinskog i županijskog suda. Svaki tjedan prema napravljenom rasporedu drugi sudac obilazi zatvorenike, a spisu ne priležu podaci da bi mlađi punoljetnik iznosio bilo kakve pritužbe na uvjete boravka u zatvoru - kažu sa splitskog suda.

NELOGIČNOSTI U ISTRAZI Slučaj Kristian: Prstom nitko nije mrdnuo puna tri tjedna

Opovrgnuli su navode da se protiv njega ranije vodio neki drugi postupak.

Posjetili smo Jesenice, u kojima je živio nesretni Kristijan. Mještani su šokirani slučajem i teško je naći nekoga tko bi komentirao tragediju. Znali su za njegove probleme, no nitko se nije nadao ovako tragičnom završetku. Doznali smo i da je nekoliko puta ministrirao u crkvi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message