To je to što me zanima!

'Privatizacija Croatia Airlinesa uskoro je tema sjednice Vlade'

Ovo što smo danas vidjeli na gradilištu Pelješkog mosta zaista impresivno, a privatizacija Croatia Airlinesa bit će tema sljedeće sjednice Vlade ili one iza toga, izjavio je ministar za Dnevnik NoveTV
Vidi originalni članak

Nakon što su u četvrtak premijer i ministri u četvrtak obišli Pelješki most, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković razgovarao je s reporterkom Dnevnika NoveTV i izrazio svoje zadovoljstvo viđenim na gradilištu.  

- Kao što znate, nakon što smo zaokružili financijsku konstrukciju uz pomoć 85 posto europskih sredstava, Pelješki most i izgradnja Pelješkog mosta je krenula. Ovo što smo danas vidjeli je zaista impresivno. U četvrtak je zabijen i petnaesti 'pilot' od ukupno 148 koji bi trebali biti svi zabijeni negdje do kraja svibnja ove godine - izjavio je Butković. 

NAJAVILI CESTE I BOLNICU Plenković je posjetio Metković: Trebamo bolju infrastrukturu

Butković je pojasnio i da projekt ima četiri faze. Prva faza je most. Druga faza je dio pristupnih cesta, a treća i četvrta faza su ceste po Pelješcu. Naravno, i obilaznica Stona.

Potvrdio je i da su natječaji za gradnju pristupnih cesta raspisani te da će Hrvatske ceste sljedeći tjedan, a najviše za deset dana donijeti odluku o izvođaču radova

'Javljaju se zainteresirani'

- Za treću i četvrtu fazu je natječaj raspisan, točnije 14. veljače se predaju ponude u Hrvatske ceste. Sve faze Pelješkog mosta su žive i u tijeku i one idu svojim tempom - kazao je. 

Na pitanje što je s privatizacijom Croatia Airlinesa, ministar je odgovorio da je stvar u postupku i da su se javili potencijalni kandidati za strateško partnerstvo. 

NACIONALNI AVIOPRIJEVOZNIK Gubitak Croatia Airlinesa oko 80 mil. kuna: Bolje nego 2017.

 - Na sljedećoj sjednici Vlade, ili onoj iza toga, bit će donesena odluka o Povjerenstvu koje će pratiti čitav postupak pronalaska strateškog partnera. Uprava tvrtke je, s druge strane, krenula u postupak odabira financijskog savjetnika - izjavio je ministar.

- Znači - sve pripremne radnje, odnosno konkretne radnje se rade. Vidjet ćemo nakon svih tih odluka tko je zainteresiran. Ima ih zainteresiranih koji se javljaju, no o konkretnim imenima ne bih još govorio - zaključio je Butković. 


 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • EUROPE5 03.02.2019.

    Otkud se ovaj mali nesposobni pojavio?

  • vinja 01.02.2019.

    Croatia Airlines bila je ponos samostalne Hrvatske. Svi smo s radošću spominjali tu kompaniju, kao nešto što je naše i ničije više. Nažalost kao i u svemu tako i ovdje naši "vođe" pokazali su svu svoju poslovnu nesposobnost i moralnu ništavnost jer, osim napuniti svoje džepove znaju samo prodavati sve što se prodati može.

  • NEO 23 01.02.2019.

    Kreditori stiscu nemoj napraviti sto kazu ali sve u svemu hrvatska je neovisna i suverena😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare