To je to što me zanima!

Probudio je i susjedno selo: Od bankomata im nije ostalo ni ‘b’

Lopov je uništio bankomat u noći na petak u Mihovljanu. Utrpao je kasete s novcem u auto i pobjegao. Bankomat se raspao u tisuću komadića koji su frcali prema cesti, ali i polju udaljenom više od 50 metara
Vidi originalni članak

Kad je grunulo, ustao sam se sav bunovan iz kreveta. Prvo sam mislio da su se sudarili na cesti, no kroz prozor sam vidio oblak dima. Onda je iz njega izjurio automobil.

Ispričao nam je to u petak jedan od svjedoka velike eksplozije i provale u bankomat u mjestu Mihovljan nedaleko od Krapine.

Nepoznati lopov namjerio se oko 2 sata na “aparat za novac” u centru mjesta smještenom u društvenom domu. Iako policajci u petak nisu otkrivali kako ga je dignuo u zrak, neslužbeno doznajemo da ga je ispunio zapaljivim plinom.

S obzirom na nastalu štetu, vjerojatno su u tome i pretjerali. Naime, detonacija je bila toliko jaka da je probudila ljude nekoliko kilometara dalje. Bankomat se doslovno raspao u tisuću komadića koji su frcali prema cesti, ali i polju udaljenom više od 50 metara. Gotovo cijelo prizemlje i lokali ostali su bez prozora, a u mjesnoj trgovini raspale su se i police s proizvodima.

Neslužbeno doznajemo da se lopov u dimu i kaosu uspio snaći te odnijeti kasete s novcem. Koliki iznos je bio u njima neće biti poznato do idućeg tjedna. Policajci nisu uspjeli presresti kriminalca, a ekipu za očevide doslovno je dočekala hrpa smeća nastalog eksplozijom. Kako bi skupili krhotine, morali su zatvoriti i cestu kroz mjesto te su promet preusmjerili preko groblja.

Inače, ovo je već treći put da netko želi ukrasti novac iz bankomata. Prvi put je eksplodirao aparat Zagrebačke banke, no novac nisu uzeli. Drugi put je netko probao provaliti samo alatom, također bez uspjeha.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Drž Nedaj 22.04.2019.

    Jel treća sreća, ne znam, sve ukazuje na to. Po meni, nebitno, respekt do neba za počinitelje ovog kaznenog djela (glupo zvuči kad to ovako napišeš, ali to je taj naš svit u kojem živimo) Lik je očigledno zna znanje, kako da sve rasturi, a kasete s parama ostanu netaknute. I onda je ima dovoljno mozga to napravit u malom mistu. Ako nije bilo slučajno, vjerojatno će se u slijedećin danima ponavljati, po određenom uzorku....ili pritajiti, pa čekat sezonu, ali željezo se kuje dok je vruće :)) A autoru članka za rečenicu "lopov se uspio snaći...." LOL čovječe, ne znam šta je gore, da to stvarno vjeruješ, ili su ti zapovjedili da to napišeš Da sumoran zašto respekt: 1.Bez žrtava 2.Samo manja materijalna šteta na račun osiguranja (čitaj banaka, to je isto) 3.Bez dokaza (pretpostavljam sa obzirom na jačinu eksplozije i svega ostalog da lik nije glup, te se danas jednostavno može spriječiti nastanak DNA dokaza) 4.Glavna meta - najveći lopovi na ovome svijetu koji se skrivaju iza sistema - banke

  • kakočemolakočemo 20.04.2019.

    Zagreb ima bezbroj bankomata!

  • golijesnica 19.04.2019.

    Treća sreća ali svaka čast na obavljenom poslu,tako se to radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare