Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Probudio je i susjedno selo: Od bankomata im nije ostalo ni ‘b’

Lopov je uništio bankomat u noći na petak u Mihovljanu. Utrpao je kasete s novcem u auto i pobjegao. Bankomat se raspao u tisuću komadića koji su frcali prema cesti, ali i polju udaljenom više od 50 metara

29 komentara

Kad je grunulo, ustao sam se sav bunovan iz kreveta. Prvo sam mislio da su se sudarili na cesti, no kroz prozor sam vidio oblak dima. Onda je iz njega izjurio automobil.

Ispričao nam je to u petak jedan od svjedoka velike eksplozije i provale u bankomat u mjestu Mihovljan nedaleko od Krapine.

Nepoznati lopov namjerio se oko 2 sata na “aparat za novac” u centru mjesta smještenom u društvenom domu. Iako policajci u petak nisu otkrivali kako ga je dignuo u zrak, neslužbeno doznajemo da ga je ispunio zapaljivim plinom.

S obzirom na nastalu štetu, vjerojatno su u tome i pretjerali. Naime, detonacija je bila toliko jaka da je probudila ljude nekoliko kilometara dalje. Bankomat se doslovno raspao u tisuću komadića koji su frcali prema cesti, ali i polju udaljenom više od 50 metara. Gotovo cijelo prizemlje i lokali ostali su bez prozora, a u mjesnoj trgovini raspale su se i police s proizvodima.

Neslužbeno doznajemo da se lopov u dimu i kaosu uspio snaći te odnijeti kasete s novcem. Koliki iznos je bio u njima neće biti poznato do idućeg tjedna. Policajci nisu uspjeli presresti kriminalca, a ekipu za očevide doslovno je dočekala hrpa smeća nastalog eksplozijom. Kako bi skupili krhotine, morali su zatvoriti i cestu kroz mjesto te su promet preusmjerili preko groblja.

Inače, ovo je već treći put da netko želi ukrasti novac iz bankomata. Prvi put je eksplodirao aparat Zagrebačke banke, no novac nisu uzeli. Drugi put je netko probao provaliti samo alatom, također bez uspjeha.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message