To je to što me zanima!

Profesorica s Akademije: 'Jedna sam od prvih Prohićevih žrtava'

Profesorica Akademije dramske umjetnosti Snježana Banović komentirala je prosvjed studenata zbog povratka suspendiranog profesora Ozrena Prohića te naglasila da njegovo zlostavljanje traje već 30 godina
Vidi originalni članak

Ponosna sam na moje studente, jer studentske inicijative do sada su se gušile u dekanatu. Ovo traje trideset godina. Ja sam bila jedna od njegovih prvih žrtava, još u kazalištu, ali sam se znala boriti protiv toga. I pisala sam o tome, to je bio SF za one koji su mislili da se takvo nešto ne može dogoditi - ispričala je profesorica Snježana Banović za N1. 

PRIJAVLJEN ZA SPOLNO ZLOSTAVLJANJE Profesor koji je vikao na faksu 'Je*o vam bog mater, škandal!' vraćen na posao. Studenti ljuti

Studenti su prosvjedovali pred Akademijom zbog vraćanja u nastavu profesora Ozrena Prohića prijavljenog za seksualno uznemiravanje te ostavke Povjerenstva za zaprimanje prijava. Pustili su na prosvjedu snimku iživljavanja profesora nad studenticom koje traje 23 minute.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prohić je u onom prvom valu akcije 'Nisam tražila' imao nekoliko prijava, a nakon šest mjeseci stiglo je još nekoliko. Dakle ili je glup, što nije, ili je siguran da mu se ništa ne može dogoditi - upozorila je Banović na N1.

VRATIO PROHIĆA NA POSAO Dekan Akademije dramske umjetnosti ponudit će ostavku

Dekan Akademije dramske umjetnosti Davor Švaić najavio je u ponedjeljak kako će sutra ponuditi svoju ostavku.

-  Ako nemam njihovo povjerenje, onda nemam što ovdje raditi - rekao je.

- Ja se i sad tresem kad se sjetim priča njegovih studenata. Prije šest mjeseci sam upozoravala kolege na to, i dobila sam samo to da sam popljuvana. Ne vjerujem da će taj mandat propasti, on će dobiti podršku, ali ovo je proces koji se ne može zaustaviti - poručuje Banović za N1.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • #nemrem 31.10.2023.

    Fakulteti su rasadnici ovakvih "veličina". To što je netko stručnjak u svom polju nema veze sa pedagoškim vještinama, ili kulturom... Čak štoviše, rekao bih da su ti "fah-idioti" često na suprotnoj strani spektra. Ali eto, uguzio se tamo i njemu je dobro. To što nije dobar na svom poslu je sporedno.

  • Privatnik 31.10.2023.

    Navečer, negdje, tri odvažna studoša trebaju razgovarati na samo sa ovim panjem i tražiti ga još jednom izjašnjavanje. Nekako u pozadini čujem muziku iz Otpisanih i vidim omladince u akciji. 😇

  • saruman 1 31.10.2023.

    Tako je svuda po Hrvatskoj .Pojedini profesori misle da su bogovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare