To je to što me zanima!

Proglasili Navaljnog krivim za prevaru i nepoštivanje suda

Navaljni već služi kaznu od dvije i pol godine u zatvoru istočno od Moskve zbog kršenja odredbi uvjetne kazne za koje taj žestoki kritičar Kremlja tvrdi da su izmišljene kako bi se osujetile njegove političke ambicije
Vidi originalni članak

Ruski sud proglasio je u utorak disidenta Alekseja Navaljnog krivim za prevaru širokih razmjera, zbog čega će se zatvorska kazna najžešćem kritičaru predsjednika Vladimira Putina najvjerojatnije produljiti za nekoliko godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice u Bjelovaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Proglašen je krivim i za nepoštivanje suda.

Navaljni već služi kaznu od dvije i pol godine u zatvoru istočno od Moskve zbog kršenja odredbi uvjetne kazne za koje taj žestoki kritičar Kremlja tvrdi da su izmišljene kako bi se osujetile njegove političke ambicije.

U ovom posljednjem kaznenom postupku protiv njega, za koji također tvrdi da je politički motiviran, mogao bi dobiti zatvorsku kaznu do 13 godina. Presuda se očekuje u četvrtak.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO Ukrajinka uspjela pobjeći iz Mariupolja: Djeca umiru od žeđi SVAKA ČAST! Poljski veterinar spasio 260 pasa i mačaka iz Ukrajine

Vidno mršavi, ispijeni Navaljni stajao je pokraj svojih odvjetnika u sobi punoj pravosudnih policajaca dok je sudac čitao optužbe na njegov račun.

Pognutog pogleda, taj 45-godišnjak je mirno prelistavao sudske dokumente, ostavljajući dojam nezainteresiranosti za točke optužnice koje mu se stavljaju na teret.

Tužitelji su tražili kaznu od 13 godina u kaznenoj koloniji maksimalne sigurnosti zbog prevare i nepoštivanja suda.

Nakon posljednjeg sudskog ročišta 15. ožujka, Navaljni je na Instagramu napisao: "Ako je zatvorska kazna cijena mojeg ljudskog prava da kažem stvari koje se moraju izreći (...) mogu tražiti i 113 godina zatvora. Neću se odreći svojih riječi ili djela".

POPULARAN BEND Maneskin otkazao koncerte u Rusiji, pokazali solidarnost DOLAZI IZ NEW YORKA Bjelorus ide u Ukrajinu boriti se protiv Rusa: 'Uništit ćemo ih, a Lukašenko je marioneta...'

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 22.03.2022.

    Novi korak prema enormnom razvoju ruskog naroda u smjeru velesile Nr. 1 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare