To je to što me zanima!

Proljeće pred vratima: Tijekom idućeg tjedna temperature će ponegdje rasti i preko 20°C

Vjetar će u nastavku četvrtka postepeno slabjeti te će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati većinom sunčano vrijeme. Samo na istoku zemlje, uz prolazni porast naoblake tijekom dana, moguća je koja kap kiše
Vidi originalni članak

Hrvatsku u četvrtak očekuje većinom sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom i najvišim temperaturama od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva, a u gorju malo nižim, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) .

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu vjetrovito s umjerenom i jakom burom i sjevernim vjetrom, mjestimice s olujnim udarima.

PRIPREMITE SE NA VRUĆINE Objavljena velika prognoza za proljeće i ljeto: Evo što nas čeka

Vjetar će u nastavku četvrtka postepeno slabjeti te će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati većinom sunčano vrijeme. Samo na istoku zemlje, uz prolazni porast naoblake tijekom dana, moguća je koja kap kiše.

U petak će pak, unatoč jutrima ispod nule, u planinskoj, sjevernoj i istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će puhati većinom slab vjetar. Na Jadranu puhat će umjerena bura, a u Dalmaciji lokalno na udare i jaka. Ona će sredinom dana slabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar.

STIŽE NEVRIJEME Nagla promjena vremena, za obalu sutra izdali crveni alarm. 'Vrijeme je opasno, pazite se!'

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu bit će od -4 do 0, a na moru između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 11 do 16 °C.

Nakon toplog i sunčanog vikenda u cijeloj Hrvatskoj, u ponedjeljak nam u cijelu Hrvatsku stiže kiša, a i temperature niže od 10°C.  Temperature između 10 i 14°C zadržat će se u Istri i Dalmaciji. U Lici i Gorskom Kotaru može se očekivati i snijeg.

UPALIO SE CRVENI ALARM Stiže novo nevrijeme: I civilna zaštita objavila upozorenje za obilnu kišu uz jake nalete vjetra

U ostatku novog tjedna, kako pokazuju prognostički podatci, stiže nam proljeće s temperaturama koje će se penjati i preko 20 stupnjeva na pojedinim područjima. U ponedjeljak nam, u 22 sata i 20 minuta, službeno počinje proljeće.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Piver 20.03.2023.

    kod mene proljece jos od sijecnja 😁 sve se zeleni

Komentiraj...
Vidi sve komentare