To je to što me zanima!

Propala rekonstrukcija pucnjave ispred policijske postaje Trnje jer se vještak nije pojavio

Ginu Hamidovića terete da je 25. studenog 2019 u zagrebačkim Krugama iz Porschea pokušao ubiti Ginu Hrustića. Hrustić u pucnjavi nije ozlijeđen. Tvrdi da mu je Hamidović zaprijetio pa pucao
Vidi originalni članak

Sve je bilo spremno, u Ulicu Kruge ispred policijske postaje Trnje u srijedu oko 10 sati stigli su sudac i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, oštećeni Gino Hrustić (26), njegov odvjetnik, odvjetnici optuženog Gine Hamidovića (31) te zamjenica županijske državne odvjetnice. Hamidovića su pravosudni policajci kombijem dovezli iz Remetinca gdje je u istražnom zatvoru, a policajci su žurili osigurati mjesto događaja kako bi sud mogao nesmetano raditi.

No, nije se pojavio sudski vještak balističar pa je sudac Turudić morao otkazati rekonstrukciju dok ne odredi novi termin.

Ginu Hamidovića optužnica ga tereti da je 25. studenog prošle godine oko 16 sati u Ulici Kruge kod kućnog broja 27 zaustavio svoj Porsche u trenutku dok je Hrustić prelazio pješački prijelaz. Hrustić je baš izašao iz policijske postaje i krenuo prema svom parkiranom Citroenu. U tom trenutku Hamidović je kroz prozor Porschea podigao pištolj kalibra 7,62 mm i ispalio jedan hitac prema Hrustiću, a zatim se udaljio vozilom noseći pištolj sa sobom.

- Razumio sam optužnicu i ne smatram se krivim - rekao je Hamidović (31) kojemu sude zbog pokušaja ubojstva Hrustića.

Hrustić je ispričao da je taj dan išao u PP Trnje riješiti kaznu. Ne znam koliko je točno bilo sati, no rekli su mu da referentice nema i da dođem sutradan.

- Spazio sam Porsche čim sam izašao iz postaje. On je stao kod pješačkom prijelaza. Pitao sam ga: "Što ti imaš protiv mene?", na što je on rekao: "Dođi" i opsovao mi majku te rekao da će me sad ubiti. Nakon toga je izvadio pištolj i zapucao, a ja sam otišao u postaju to prijaviti - ispričao je Hrustić. Pojasnio je da Hamidovića poznaje od malena te da su i rodbina u 3. ili 4. koljenu.

- Nismo bili u sukobu osim što su oni ubili mog bratića Hašima Osmanovića - dodao je Hrustić misleći na neriješeno ubojstvo iz veljače 2012. godine na Aveniji Dubrava. 

Balistički vještak rekao je da je udaljenost položaja pištolja sa vozačeve strane od točke udara (rikošeta) bila 4,5 do 5 metara te da je cijev pištolja bila okrenuta prema dolje i lijevo. Nije mogao reći gdje je u trenutku pucnja bio Hrustić što je sud trebao utvrditi rekonstrukcijom.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • truckjimy 02.09.2020.

    evo i vještak kod sanadera, bandića,barišića, horvatinčića...

  • geez 02.09.2020.

    Gino gine od Gine

Komentiraj...
Vidi sve komentare