To je to što me zanima!

Propao Savski most u Zagrebu: Pojavila se rupa od tri metra!

Nastala je ogromna rupa kroz koju se vidi zelena površina. Na mostu su policajci koji ljude upozoravaju da se odmaknu od mjesta oštećenja
Vidi originalni članak

Na Savskom mostu u Zagrebu, kojim svakodnevno prolaze tisuće pješaka i biciklista, pojavila se ogromna rupa. Asfalt je propao na južnoj strani mosta, na dijelu gdje je nekad bila pješačka staza, a sada su drvene klupe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nastala je rupa od tri metra kroz koju se vidi zelena površina. Na mostu su policajci koji ljude upozoravaju da se odmaknu od mjesta oštećenja. 

Savski most izgrađen je davne 1938. godine na stupovima starog (Crvenog) mosta. Još od 1981. godine, kada je u promet pušten Jadranski most, njime ne prolaze motorna vozila već samo pješaci i biciklisti. 

Stari most "ušminkan" je prije nešto više od dvije godine. Tada je obojena ograda, presvučen je asfalt, a postavljene su i drvene klupe. No, na njegovoj dotrajaloj konstrukciji nije bilo značajnijih radova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stazu za bicikliste iscrtavali su dva puta. Prvi put nije bilo dobro, shvatili su navodno da je na krivom mjestu pa su je prebojali sivom bojom i iscrtali nove bijele linije. No, i danas su po danu jasno vidljive linije i stare i nove staze pa biciklistima i pješacima često nije jasno kuda se trebaju kretati. 

Rupe u asfaltu nogostupa pojavile su se još prije 20-ak godina, ali nisu ih "zakrpali" već samo prekrili čeličnim pločama.

Grad se hvalio novouređenim mostom

Grad Zagreb se u travnju 2017. hvalio novouređenim Savski mostom:

- Sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik, pisalo je na službenim stranicama Grada.

O najnovijim problemima na mostu poslali smo upit Gradu Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • scubacro 07.06.2019.

    ...he, he, he...jel se zna ime tog majstora koji je postavio klupice nasred plocnika, ili pjesacke staze na kolniku....he he, kao da na busnoj stanici napravis fontanu.... pa jel normalno da sjedis na klupi koja je na plocniku, i da prolaznici silaze na kolnik zbog klupe...he he he, i jos...sjedis na njoj, i noge su ti opet pod kotacima bicikle...ma pogledaj te fotke, ja cu se onesvjestit od smjeha...stvarno bi volio znat koji je majstor to namontiro na most,...he he, i jos kraj rupe...he he he...

  • scubacro 07.06.2019.

    ...naslov clanka,....he, he, he, he... to je neprocjenjivo..'Pojavila se rupa od tri metra!'....he, he,he...'pojavila se rupa, ...pa nije se rupa pojavila nego niste odrzavali, bas vas briga..da je netko propao, i nedaj boze ostao ziv, odstetu bi dobio vrlo brzo, kao Frane Lučić...pred mirovinu... sve u HR je u slicnom i nakaradnom stanju. ...a potencijal nam je da najmanje budemo u rangu s poljskom, ceskom i slovackom..ali tamo neznaju za uhljebe, jbg... glupsoni, obicni....he he he..

  • Hecata 07.06.2019.

    Pa da trebalo je krasti lovu na izmišljenim projektima, a za most manje više on netreba biti popravljen, a da kojim slučajem tuda prolazi Bandić s posla pa natrag onda bi bio i u zlatu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare