To je to što me zanima!

Propast agencije Atlas: Od 152, samo 19 radnika ostaje raditi

Teška je situacija i u drugim agencijama i moguće je da uslijedi još otpuštanja, no zbog koronakrize u turizmu je već sada bez posla ostalo 10 do 15 000 sezonaca
Vidi originalni članak

Koronakriza lančano je u probleme odvela i male kao što su hosteli, ali i one najveće. Najavljeni su otkazi u nekoć jednoj od najvećih putničkih agencija u Atlasu gdje bi većina djelatnika trebala dobiti otkaz, javlja RTL.

'Pratim situaciju u Atlasu od početka, nažalost gigant koji je ušao u samostalnu Hrvatsku s 1300 zaposlenih, sada je spao na 152 zaposlena. Od 152 zaposlenika, čak 131 je tehnološki višak. Ostat će njih 19, ali upitno je do kada će i oni ostati. Žalosno je što smo došli u tu situaciju, no ona nije od jučer. Na kraju ih je uzeo Agrokor koji je upao u probleme u koje je upao i tu su se gomilali problemi. Prenosio gubitak iz godine u godinu i nažalost danas Atlas koji je osnovan 1923. godine i koji je za tri godine proslavio sto godina, on sada nestaje sa scene putničkih agencija', rekao je Eduard Andrić, predsjednik sindikata turizma i usluga.

RADNICIMA 160 OTKAZA Meggle odlazi, OPG-ovci očajni: 'Uredno su plaćali, što ću sad s 18 krava?! Propast ćemo...'

Andrić je napomenuo kako se u Hrvatskoj događa jedan apsurd, na početku godine svi su razmišljali gdje će nabaviti radnike za odrađivanje turističke sezone, no zbog korona virusa turizam je sada u poziciji da u razdoblju koje slijedi, a najvjerojatnije i u sljedećoj sezoni, bit će radnika na pretek.

'Radnici koji su u ovom trenutku višak, imat će problema. Većina njih će najvjerojatnije ostati na Zavodu, te oni koji imaju naknadu trebaju biti sretni. A oni koji nemaju naknadu zasigurno će biti u velikim problemima', kazao je Andrić.

'Mi kao sindikat nastojimo upravo to spriječiti, da velik broj radnika završi na Zavodu. Tražili smo potpore od strane Vlade i u tome smo uspjeli', dodao je.

ODLAZI POLA ZAPOSLENIH Drastični rezovi: HGK će dati čak 200 do 250 otkaza zbog krize!

Teška je situacija i u drugim agencijama i moguće je da uslijedi još otpuštanja, no zbog koronakrize u turizmu je već sada bez posla ostalo 10 do 15 000 sezonaca. I Andrić priznaje kako su sezonci sada u najgoroj poziciji.

'Pokušali smo pomoći sezonskim radnicima međutim Vlada nije imala sredstava da i tu ljudima da neku nadoknadu', kazao je Andrić.

Sindikat turizma i usluga priprema dopis prema Vladi i ministarstvu rada u kojem će zatražiti sastanak. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 28.07.2020.

    Sljedi "domino efekt " !!

  • 28.07.2020.

    privatnici višak ne djele radnicima samo otkaze u ovoj gojkofranjinojjkapitalističkoj državi

  • Pusta_zemlja 27.07.2020.

    Propast Hrvatske i njenog nezdravog gospodarstva. Slijede otkazi, rezanje plaća. Slijedi duga i teška jesen i još teža zima. Slijedi gad i bijeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare