To je to što me zanima!

Poduzetnici palili lampione pred Ministarstvom financija

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) očekuje da vlada danas predstavi konkretne mjere za pomoć dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa "zaustavljeno" poslovanje
Vidi originalni članak

Danas poduzetnici i ugostitelji trebaju saznati na koji način ih Vlada namjerava obeštetiti, a dio njih danas prosvjeduju u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ništa od dogovora, ugostitelji u šoku: 'Potreseni smo'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više stotina njih okupilo se na Trgu bana Jelačića a oko podne krenuli su u povorci prema Ministarstvu financija i tamo će upaliti lampione i ostaviti stare tacne.

PRATITE UŽIVO Prosvjed poduzetnika

Točno u podne krenuli su Praškom ulicom i preko Zrinjevca prema Katančićevoj ulici gdje se nalazi Ministarstvo financija. Svi imaju maske i nastoje se pridržavati distance od dva metra, a kako je povorka krenula prema Ministarstvu, čini se da je i prosvjednika nešto više.

Oko 12.15 stigli su do Ministarstva gdje su ispred ulaznih vrata ostavili na desetine upaljenih lampiona. 

Tamo su izjavili kako traže pravedno obeštećenje i trajno snižavanje PDV-a.

- Kafići ne mogu raditi kavu za van, a pekare i benzinske pumpe i ostali objekti mogu. To je nepravda prema kafićima - rekao je jedan od prosvjednika.

No, kako se čini, nisu blizu poželjnog dogovora s Vladom.

- Vlada nije ponudila ono što je u skladu s našim prijedlozima koje smo dali krajem prošlog tjedna. Tražit ćemo da bude pravedno i da budu u skladu s praksom EU i da budu uključeni svi koji su imali pad poslovanja, a ne samo oni koji su bili zatvoreni - rekao je Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika i najavio daljnje akcije poduzetnika ako dogovor s Vladom bude nepovoljan po njih.

Podsjetimo, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) očekuje da vlada danas predstavi konkretne mjere za pomoć dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa "zaustavljeno" poslovanje, pri čemu inzistiraju da se prihvati jedan od dva predstavljena modela obeštećenja.

Danas je i sastanak u Ministarstvu rada s predstavnicima HUP-a i ministrima Marićem, Aladrovićem i Čorićem.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • 01.12.2020.

    Poduzetnicima država pokriva fiksne troškove poslovanja, plaća radnike, omogućava povoljnije kredite, uvodi moratorije na zakupninu, oprašta porez, itd. u vrijednosti, ovako odoka, desetke milijardi kuna i više, a oni kažu "Čuli smo lijepu priču o solidarnosti. Vidio sam karikaturu koja pokazuje ljude na brodu sa sigurnim plaćama uzvikuju solidarnost nama koji se utapamo.". Znači ovo sve što vam država pomaže je "lijepa priča o solidarnosti"? Spominjete tuđe plaće a vašim radnicima ih je osigurala država! Koliko ste licemjerni. Vi zapravo želite da vam država u vrijeme Korona krize garantira i isplaćuje profit? Marin Medak, predstavnik ugostitelja, spominje "bakšiš". Daj se barem udostoji pričati hrvatskim jezikom kada se dogovaraš sa hrvatskom Vladom. Bakšiš je turska riječ, a korijen je u perzijskom jeziku. Tražiš nešto od Hrvatske a govoriš turski. Turski govoriš!!!!! Koji ste vi poduzetnici ugostitelji licemjeri. Vaš predstavnik ne zna ni hrvatski pričati. Vi bi da vam država isplaćuje profit kao u najboljim danima poslovanja. To bi vi. Kao da nije jasno. A pljujete po sirotinji koja radi za minimalac i dobiti će 2% povišice od 1.1. i božićnicu.

  • Hrvatske_fore 30.11.2020.

    Smjesni su.. Nek im vrate porez za proslu godinu.. Bilo bi zanimljivo viditi koliko bi ih bilo sretno... Nitko od politicara i indijanaca nije pokrao kao ugostitelji... Puj

  • 30.11.2020.

    Bolje da pale pred kaficima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare