News

Komentari 74

Poduzetnici palili lampione pred Ministarstvom financija

Poduzetnici palili lampione pred Ministarstvom financija

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) očekuje da vlada danas predstavi konkretne mjere za pomoć dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa "zaustavljeno" poslovanje

Danas poduzetnici i ugostitelji trebaju saznati na koji način ih Vlada namjerava obeštetiti, a dio njih danas prosvjeduju u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ništa od dogovora, ugostitelji u šoku: 'Potreseni smo'

Više stotina njih okupilo se na Trgu bana Jelačića a oko podne krenuli su u povorci prema Ministarstvu financija i tamo će upaliti lampione i ostaviti stare tacne.

PRATITE UŽIVO Prosvjed poduzetnika

Točno u podne krenuli su Praškom ulicom i preko Zrinjevca prema Katančićevoj ulici gdje se nalazi Ministarstvo financija. Svi imaju maske i nastoje se pridržavati distance od dva metra, a kako je povorka krenula prema Ministarstvu, čini se da je i prosvjednika nešto više.

Oko 12.15 stigli su do Ministarstva gdje su ispred ulaznih vrata ostavili na desetine upaljenih lampiona. 

Tamo su izjavili kako traže pravedno obeštećenje i trajno snižavanje PDV-a.

- Kafići ne mogu raditi kavu za van, a pekare i benzinske pumpe i ostali objekti mogu. To je nepravda prema kafićima - rekao je jedan od prosvjednika.

No, kako se čini, nisu blizu poželjnog dogovora s Vladom.

- Vlada nije ponudila ono što je u skladu s našim prijedlozima koje smo dali krajem prošlog tjedna. Tražit ćemo da bude pravedno i da budu u skladu s praksom EU i da budu uključeni svi koji su imali pad poslovanja, a ne samo oni koji su bili zatvoreni - rekao je Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika i najavio daljnje akcije poduzetnika ako dogovor s Vladom bude nepovoljan po njih.

Podsjetimo, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) očekuje da vlada danas predstavi konkretne mjere za pomoć dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa "zaustavljeno" poslovanje, pri čemu inzistiraju da se prihvati jedan od dva predstavljena modela obeštećenja.

Danas je i sastanak u Ministarstvu rada s predstavnicima HUP-a i ministrima Marićem, Aladrovićem i Čorićem.

Najčitaniji članci