To je to što me zanima!

Prva noć iza rešetaka: Priveli kardinala i odveli ga u pritvor...

George Pell (72) kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece. Ukinuli su mu jamčevinu i odveli u pritvor. Izricanje kazne je 13. ožujka
Vidi originalni članak

Australski kardinal George Pell, koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece, priveden je u Melbourneu i provest će svoju prvu noć u zatvoru. Glavni sudac okružnog suda u Victoriji Peter Kidd ukinuo je Pellovu jamčevinu na kraju ročišta prije izricanja kazne te je svećenik odveden u pritvor.

Ovo je prvi put da je Pell u pritvoru otkad je optužen u lipnju 2017. za spolno zlostavljanje djece. Tijekom suđenja nalazio se na slobodi, uz jamčevinu.

'ŽRTVAMA NIJE LAKO' Kardinal Bozanić o pedofiliji: 'Tko nešto dozna, nek prijavi'

Pellu će izreći presudu 13. ožujka, objavio je sudac Kidd.

Pell se naklonio sucu i izišao kroz bočna vrata iz tihe sudnice, piše list The Age dodajući kako se cijela galerija okretala za njim dok je izlazio.

Kardinal će biti odveden u zatvor u Melbourneu.

Sedamdesetsedmogodišnji kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece nakon što ga je melburnška porota proglasila krivim za spolno zlostavljanje jednog i silovanje drugog dječaka koji su pjevali u crkvenom zboru katedrale svetoga Patrika 22 godine. 

ŽRTVE SVEĆENIKA PEDOFILA PELLA 'Nema lijeka za ono što nam je radio, ali presuda je povijesna'

Vatikan mu je zabranio službu i kontakte s djecom. 

Vatikanski dužnosnik tijekom noći objavio je da Pell više nije pročelnik Tajništva za ekonomiju.

Kardinal je negirao sve optužbe, te je tvrdio kako je nevin, a njegovi odvjetnici podnijeli su žalbu na presudu, koja bi u slučaju uspjeha mogla dovesti do ponovnog suđenja.

OSUĐENI ZLOSTAVLJAČ Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

Papa Franjo u prosincu je tiho uklonio Pella iz svog vijeća savjetnika, a njegovo će mjesto zauzeti netko drugi iz skupine C-9 koju čine devet kardinala sa svih kontinenata koji Papi pomažu reformirati Svetu Stolicu.

 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • banirana 27.02.2019.

    normalna osoba ne može razumjeti kako neko uopće razvije takve gnjusne sklonosti u mozgu a još manje kako sebi može dopustiti da to sprovede u djelo - i toliko je toga da postaje već moda - i kako se uopće istraga vrši - kako se može znati da na primjer neko bezobrazno dijete nije slagalo na svećenika ili na učitelja ako nije zadovoljno s ocjenom - gledala sam film - nisam sigurna ali čini mi se njemački - po istinitom događaju - dijete je slagalo na učitelja da ga je pipao i on je morao trpjeti da svi sumnjaju da je pedofil a čovjeku takvo nešto nije ni na kraj pameti - jezivo - kako god pođeš baš jezivo - ako je istina jezivo je za dijete - ako nije istina jezivo je za onoga na koga je slagano

  • Kripton Lon 27.02.2019.

    Nikad više mu ne otvoriti vrata zavora. Neka istrune unutra. Gad.

  • banirana 27.02.2019.

    ..od svih zala najgora je pedofilija ali kod nas je još i dobro šta se sve itekako organizirano radi u "razvijenim" državama - sotonisti imaju svoje veze i članove infiltrirane u školama i u crkvama i u policiji i i i i medicinskim i odvjetničkim službama i socijalnim službama koji im nabavljaju djecu i nagovaraju djecu da govore protiv onoga roditelja koji ne zna šta ovaj drugi radi s djecom - nagovaraju djecu da slažu da ih normalni roditelj loše hrani i loše tretira kako bi mu oduzeli dijete i kako bi samo ovaj nenormalni roditelj koji je sotonist dobio skrbnistvo -

Komentiraj...
Vidi sve komentare