To je to što me zanima!

Prve fotografije sa slobode: Sud u Zambiji pustio Hrvate. Moraju u roku od 48 sati otići iz zemlje

Predmet se prekida. Čuo sam što je rečeno. Dobio sam upute, stoga se predmet obustavlja. Međutim, podsjećam da se ne radi o oslobađajućoj presudi, već o oslobađanju, rekao je sudac Makalicha
Vidi originalni članak

Kako doznajemo od zambijske novinarke koja prati slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji sud je donio odluku o njihovom otpuštanju.

- Zambijska vlada prekinula je slučaj u kojem je osam Hrvata optuženo za pokušaj trgovine djecom nakon što su ih posvojili iz Demokratske Republike Kongo (DRC). Državni odvjetnik Mahape Libakeni podnio je zahtjev sudu da se ovaj slučaj obustavi, te je izjavio da se predmet nastavlja u skladu s odjeljkom 88(a) Zakona o kaznenom postupku, poglavlje 87 zakona Zambije. Sudac Dominic Makalicha koji je odobrio ovaj zahtjev državnog odvjetnika za obustavom slučaja, prilikom donošenja svoje presude upozorio je da prekid postupka ne znači oslobađajuću presudu - ispričala je zambijska novinarka za 24sata.

KRAJ DRAME ZA OSAM HRVATA? Sud pustio Hrvate, imaju 48 sati da napuste zemlju. Zambijska vlada tražila obustavu slučaja

- Predmet se prekida. Čuo sam što je rečeno. Dobio sam upute, stoga se predmet obustavlja. Međutim, podsjećam da se ne radi o oslobađajućoj presudi, već o oslobađanju -  rekao je sudac Makalicha.

Imaju 48 sati da napuste zemlju

- Odvjetnici koji zastupaju osmero Hrvata nisu se protivili zahtjevu državnog odvjetnika koji je tražio da se slučaj obustavi - rekla nam je novinarka. 

 Hina iz diplomatskih izvora doznaje da oni u roku od 48 sati moraju napustiti zemlju.

UHITILI IH 7. PROSINCA Hrvatima su nastavili suditi u Zambiji, brane se sa slobode

Podsjetimo, jutros se nastavilo suđenje Hrvatima koji su 7. prosinca uhićeni u zambijskoj zračnoj luci u Ndoli zbog sumnje u krijumčarenje ljudima. Trebalo je početi u 8 sati po našem vremenu, no suđenje je kasnilo.

Oni su 48 dana proveli u zambijskom pritvoru, nakon što su ih uhitili u trenu kad su s posvojenom djecom krenuli prema Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 263

  • Jacksss 08.02.2023.

    Od početka mi nije bilo jasno kako su uhićeni u Zambiji i šta rade tamo ako posjavaju djecu iz Konga.. dok nisam pročitala da je u Kongu posvajanje djece strancima ZAKONOM ZABRANJENO od 2013. Dakle išli su tamo svjesno kupiti i s lažnim dokumentima ilelgalno posvojiti djecu preko Zambije... djecu koja su možda čak i oteta roditeljima. Čista trgovina dijecom! Krivi su za sve šta im se događa i nije mi ih ni najmanje žao!!

  • HRVATSKA SRAMOTA 06.02.2023.

    Znaju hrvatske vlasti sa korumpiranim kolegama............

  • hrvatisuglupnarod 06.02.2023.

    Koliko su mita dali? Ili su zvucna imena ukljucena pa se mora zataskati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare