To je to što me zanima!

Prvi dani proljeća pretežno suhi i topli, za vikend promjena: Stižu niže temperature i kiša

Kiša je već krajem petka moguća na kopnu i sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji bi ponegdje mogla pasti tek u nedjelju
Vidi originalni članak

Vrijeme prvih dana proljeća bit će prikladno godišnjem dobu: pretežno sunčano, uglavnom stabilno, još samo u utorak lokalno s malo kiše, ujutro pod Velebitom burom. I toplo, zapravo iznadprosječno toplo. Dnevna temperatura sredinom tjedna u mnogim će mjestima biti oko 20 °C, osobito u unutrašnjosti u četvrtak i petak često i viša. Zapuhat će jugozapadnjak, u gorju već od srijede, piše  Izidor Pelajić, za HRT.

STIŽE PROLJEĆE Pripremite kišobrane! Danas mjestimice kiša, već sutra sunčano i toplije od prosjeka

Međutim, vikend će sa sobom donijeti nešto nestabilnije i manje toplo vrijeme. Kiša je već krajem petka moguća na kopnu i sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji bi ponegdje mogla pasti tek u nedjelju.

- Utorak na istoku Hrvatske djelomice sunčan. U noći i ujutro je još moguća slaba kiša mjestimice u Posavini. Popodne će biti lokalnog razvoja oblaka no zadržat će se uglavnom suho. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 6 do 9 °C, a dnevna oko vrlo ugodnih 19 °C- dodaje Izidor Pelajić.

SPASITE SE ŠTETE Pratite vremenske prognoze i na vrijeme zaštite svoje biljke: Evo što sve trebate napraviti

U središnjoj će Hrvatskoj prvi da proljeća biti prigodan- većinom stabilan i miran uz pregršt sunca i rijetke bijele oblake u popodnevnim satima. Pokoja kap kiše mogla bi pasti ujutro u Lici i Gorskom kotaru, a popodne će biti sunčanije i toplije.

- Na sjevernom Jadranu djelomice, pa čak i pretežno sunčano. Ujutro je moguća kratkotrajna magla u zapadnoj Istri, a pod Velebitom lokalno jaka bura, danju umjeren sjeverozapadnjak, stoga more malo do umjereno valovito.

U Dalmaciji će biti djelomično sunčano, a postoji mala vjerojatnost za kišu, osobito prijepodne. Ujutro će umjereno puhati jugo, danju jugozapadnjak, a na otocima sjeverozapadnjak. 

TEMPERATURE RASTU Vratilo se proljeće: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U noći s ponedjeljka na jugu će mjestimično padati kiša uz više oblaka, a porastom temperature moguć je neki kraći proljetni pljusak. Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 10 °C, a dnevna između 16 i 18 °C.

- Idući će dani na kopnu biti još topliji, većinom sunčani i stabilni. Temperatura će danju često prelaziti 20 °C. Postupno će jačati jugozapadni vjetar, najprije u gorju, osobito u petak.

ZA TERETNA I OSOBNA VOZILA Budite oprezni kolnici su skliski, a zbog olujnog vjetra za sva vozila zatvoren dio autoceste

- Vjetar na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, osobito na otocima, a u četvrtak će zapuhati jugo. Bit će pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom i uglavnom bez oborina. Temperatura se neće bitnije mijenjati i mnogima će danju biti ugodno toplo- prognozirao je za HRT Izidor Pelajić.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mars7 20.03.2023.

    Danas oblacno 15 c

Komentiraj...
Vidi sve komentare