To je to što me zanima!

Psihijatar o napadaču iz Splita: 'Neobično je, može ukazivati na smanjenu inteligenciju čovjeka'

Kada su motivi tako nejasni, onda je veća vjerojatnost da sve radi o nekakvim unutarnjim problemima, mentalnim bolestima, objašnjava psihijatar i dodaje kako se može raditi i o konzumiranju droga
Vidi originalni članak

Cijela Hrvatska ostala je zgrožena snimkama s nadzornih kamera koje su zabilježile dva strašna napada u Splitu. Napadač (28) je u subotu u jutarnjim satima divljački napao i udarao dvije žene. Nakon toga se dao u bijeg, a policija ga je uspjela uhvatiti nešto nakon 16 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO: Napad u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Psihijatar Ante Bagarić je za Dnevnik Nove TV komentirao napad. Poručio je da se radi o neobičnom ponašanju. 

- Čini se, na prvi pogled, da nema puno psihijatrijskog, iz ovog što znamo o toj osobi, da je bila sklona kršenju zakona na različite načine. Pa je ovo možda samo jedan od načina na koji ona krši zakon, napada druge ljude - objasnio je. 

KRAĐE, PROVALE, PRISILE... Napadač u Splitu već je poznat policiji: 'Često bi došao u kafić i radio probleme, htio se tući'

Motiv zasad nije poznat, no izgleda kako pljačka nije bila glavni cilj napada. 

- To je nejasno jer se ne vidi nekakav seksualni napad ili razbojništvo, krađa. Kada su motivi tako nejasni, onda je veća vjerojatnost da sve radi o nekakvim unutarnjim problemima, mentalnim bolestima. Ovo bi moglo biti akutno djelovanje nekih vrsta droga. Kokain, amfetamini i slične droge iznimno povećavaju agresivnost, impulzivnost i nestabilnost te su ovakvi napadi česti na slučajne prolaznike - poručio je psihijatar. 

VIDEO: STRAVIČNI NAPADI Žrtva napadača u Splitu: 'Cijelo vrijeme me udarao u glavu. Boli me vilica, imam potres mozga'

POGLEDAJTE VIDEO: Napad u Splitu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na prvoj snimci napadač napada žrtvu s leđa, to jest pustio je da žena prođe pored njega i tada ju udara. S druge strane na drugoj snimci napadač odmah napada drugu ženu. Bagarić objašnjava da je to vrlo neobično. 

SPLIT: POLICIJA TRAŽI NAPADAČA Nova šokantna snimka: Nakon napada ispred kafića, muškarac je pretukao još jednu ženu

 

- Za sve napade koje smo vidjeli vjerojatno policija može iz svojih iskustava i znanja reći nešto više o tome. Ovo je neobično, ovo može ukazivati na osobu koja ima smanjenu inteligenciju, da negdje u svojoj glavi razvija filmove kako će napraviti nešto veliko, značajno, kako joj je netko kriv - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 142

  • Mara Marić 18.07.2021.

    krivi su roditelji,trebali su ga liječiti i ne bi do ovoga došlo

  • Mara Marić 18.07.2021.

    balavac da se na me namjerio,ne bi tako lako izaso iz zatvora

  • anonimus- 18.07.2021.

    Je da sam zensko, ali branila bi se tako mi svega otisa bi i on sa slomljenim rebrom i modricom na oku

Komentiraj...
Vidi sve komentare