To je to što me zanima!

Puljak: HDZ nije pripremio Slavonce na svinjsku kugu, a nema ni plan za suzbijanje

Puljak upozorava da afričku svinjsku kugu možemo očekivati i u drugim županijama jer ministrica poljoprivrede ne zna elementarne informacije, poput one kako je ta bolest ušla u Hrvatsku
Vidi originalni članak

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak izjavila je u četvrtak da vladajući HDZ nije pripremio Slavonce na afričku svinjsku kugu, a nema ni plan za njezino suzbijanje kako bi se zaštitili tamošnji svinjogojci.

- HDZ-ove politike dovele su do najvećeg iseljavanja iz Slavonije u povijesti, iseljavanja s plodne ravnice najpogodnije za život u cijeloj Europi. Hrvatsku i Slavoniju nisu pripremile na afričku svinjsku kugu, pa za razliku od drugih država nema nikakvog jasnog i konzistentnog plana njezina suzbijanja niti pod cijenu uništenja cijelog svinjogojstva- rekla je Puljak na konferenciji za novinare.

KOMENTIRAO I DJEČJI DOPLATAK Plenković tvrdi: Za razliku od nas, drugi na svinjskoj kugi žele parazitirati. Mi smo za istinu...

HDZ je uvjeren kako ne može izgubiti glasove Slavonaca, bez obzira na odlazak mladih i obrazovanih ljudi, istaknula je zastupnica Centra, stoga je Hrvatska širenje afričke svinjske kuge dočekala nespremno, aljkavo i nekonzistentno. 

Puljak upozorava da afričku svinjsku kugu možemo očekivati i u drugim županijama jer ministrica poljoprivrede ne zna elementarne informacije, poput one kako je ta bolest ušla u Hrvatsku niti kako se proširila po Slavoniji.

- Vlada i nadležno ministarstvo nisu se usudili provoditi oštre i trenutačne mjere na prvu pojavu svinjske kuge, a sada dezinformiraju javnost o svim bitnim okolnostima širenja te bolesti- ustvrdila je.

SUVERENISTI POKREĆU OPOZIV: 'Ako ministrica ima saznanja o protuzakonitom premještanju svinja, pozivam je da to prijavi'

Visoki životni standard na istoku zemlje bit će moguć kada građani odluče da ih HDZ i druge desne političke stranke "ne mogu više držati u strahu od budućnosti", poručila je Puljak.

Pozvala je Slavonce da HDZ-ovoj vlasti odgovore "građanskom reakcijom, dostojanstvom i podignutom glavom prema drukčijim politikama".

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MarijanGrdašić 20.10.2023.

    Mislim da gospođa Puljak puno toga ne zna. Slavonci u kontinuitetu glasaju za svoju stranku a to je HDZ. Jasno je da je ta panika izazvana planski. Na taj način su mesari došli do neplaniranih količina jeftinog mesa a Agroproteinka do novih milijunskih zarada. No unatoč čistki Slavonaca iz Slavonije oni koji ostaju biti će i dalje vjerni glasaći stranke.

  • Priska Bresci 20.10.2023.

    A pa zar HDZ treba unaprijed vidijet da će doći svinjska kuga / kakova glupost a sto su se Slavonci iselili jel neće raditi na zemlji uostalom svako ima pravo di ide gdije hoće to je tako u cijeloj EU uostalom / ne laje pas radi sela nego radi sebe tako svi vi iz oporbe 

  • TVP 19.10.2023.

    Sve ozbiljne teme su ne teme ili pusta samovećanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare