To je to što me zanima!

Putinova bliska suradnica: Zovu je Vale Čaša, pije više od tipova, a 'proslavila' se preko saune...

Ona je prva gradonačelnica St. Peterburga u povijesti, žena koja je u politici, odnosno komunizmu, cijeli život. Jedna je od najbližih suradnica Vladimira Putina, a iako je Ukrajinka, ne smeta joj ruska invazija. Dapače
Vidi originalni članak

Uskom krugu najbližih suradnika Vladimira Putina već dugi niz godina pripada Valentina Matvijenko. Ova 73-godišnja gospođa iza sebe ima pozamašan CV. Radila je kao ambasadorica na Malti i u Grčkoj, bila je prva gradonačelnica St. Peterburga kojeg je vodila od 2003. do 2011. godine, bila je zaposlenica više ministarstava, a danas sjedi u Dumi..

Sposobna žena, rekli bi neki. I ne bi bilo posve u krivu. Jer zahvaljujući svojim 'sposobnostima' Valentina je danas tu gdje je. Pa krenimo redom. 

Valentina, djevojački Tjutina, rođena je 1949. u Ukrajini, tada naravno dijelu SSSR-a. Ali to nikako ne znači da ima neke simpatije prema njima, ali o tome kasnije... O njezinoj mladosti malo se zna. Godine 1972. završila je farmaciju u St. Peterburgu, a iste te godine se i udala. Od najranije mladosti je bila i ponosna članica Komsomola, komunističke organizacije za mlade. Nešto kao Titovi pionir kod nas.

NATO VJEŽBA U NORVEŠKOJ Najveća vojna vježba na Arktiku u zadnjih 30 godina, sudjeluje 30.000 vojnika, Rusija bijesna

Taj Komsomol bio je zaista specifična organizacija. Članovi su mu mogli pristupiti samo ako su 'diplomirali' s devet godina kao 'mali oktobristi', pa onda s 14 godina kao 'mladi pioniri', a onda su do 28 godine morali biti članovi ove organizacije. Valentina je u toj komunističkoj organizaciji obavljala više rukovodećih funkcija.

E sad. Prema izjavama njegovih bivših članova, taj Komsomol nije imao nikakvog smisla. Osim prikupiti što više članova i novca.

- Nije bilo priča o ideologijama ni napretku. Šefovi su sjedili i zabavljali se - prisjetila se jedna bivša članica.

MJESTA KOJA NE POSTOJE... Novičok, nuklearne katastrofe i tajno oružje: Što sve Putin krije u ruskim zatvorenim gradovima

No to i nije najveći grijeh ove organizacije. Kako je pisao CNN još tamo 2000. godine, njihove raskalašene zabave u saunama prepune alkohola trajale su satima. Pa dobro, mladi se zabavljaju, rekao bi netko

Osim što su te zabave često pohodili i stariji, bolje pozicionirani članovi partije, koji su se onda tu, hajdemo reći to tako, zabavljali s mlađim damama... Prema povjesničaru Kamilu Galeevu, Valentina je tu stekla svoju slavu.

- Zvali su je "Valya the glass" (Vale čaša) jer je mogla popiti više od drugih muškaraca - napisao je na svojem Twitteru uz njezinu fotku iz mladosti. 

O njenoj ljubavi prema alkoholu snimljen je i jedan skeč.

OKO SOKOLOVO IZNAD HRVATSKE Ovo je američki superavion koji će čuvati hrvatsko nebo. Jedan košta oko pola milijarde dolara

Na tim zabavama i svojim aktivnostima u organizaciji se očito toliko istaknula, da je njezina karijera naglo krenula u visine. Godine 1989. čak je ušla u posljednji saziv parlamenta SSSR-a, ali ne zbog glasova, već zbog kvote koja je određivala da određeni postotak žena mora imati svoje mjesto tu. 

Kad je shvatila da od SSSR-a nema budućnosti, odlučila se posvetiti karijeri ambasadorice. Prvo je radila na Malti, a onda i u Grčkoj. Sumnja se kako ti poslovi nisu bili čisto ambasadorski, već kako je tu oprano i dosta novca, o čemu su pisali brojni svjetski mediji..

VIDEO: LANSIRANJE S BRODA Britanci: Rusija objavila snimke nuklearnog projektila koji može doći do Londona u pet minuta

Nakon toga vraća se u majku Rusiju i 2003. godine dobiva podršku Putina i njegove stranke te postaje gradonačelnica St. Peterburga. Prva u povijesti. Protiv nje se i nekoliko puta prosvjedovalo, preživjela je atentat, na optužbe da je korumpirana već je i oglušila... Zbog podrške Putinu kod okupacije Krima 2014. godine bila je jedna od prvih osoba kojoj je SAD uveo sankcije i zamrznuo imovinu, ali to nju ne dira previše. Jedna od njezinih najbizarnijih ideja dolazi iz 2016. godine kad je u Rusiju htjela uvesti Ministarstvo sreće. "Sretan čovjek ne postaje terorist", tako je tad objasnila svoje namjere.

- Što smo mi to ikad napravili Ukrajini? - zapitala se ova gospođa, podsjećamo rođena Ukrajinka, nimalo ironično tri dana prije početka invazije. Koliko love ima na računu, nije poznato, ali šuška se kako je osigurano i idućih nekoliko generacija. Ujedno je navodno i vlasnik luksuzne vile u mjestu Pesaro na istočnoj obali Italije, nedaleko od San Marina.

'PUTIN ŽELI UNIŠTITI CIVILIZACIJU' George Soros: 'Ruska invazija na Ukrajinu 24. veljače bila je početak trećeg svjetskog rata'

U politici je dulje od Putina. Kao i on, probila se iz siromaštva do samog vrha. Danas mu je jedna od omiljenih savjetnica i kolegica. Ona će uvijek biti uz njega. Jer vjeruje kako će joj se to isplatiti. Zasad je bila u pravu..

Idi na 24sata

Komentari 25

  • hvala bogu što sam ateist 11.05.2022.

    ovaj članak je lažna vijest napisana u duhu proameričke demonizacije svega ruskoga a pogotovo demonizacije Putina i sih njemu bliskih osoba - uskoro ćemo čitati članke o tome kako se djeci po školama krade krv da bi se Putinu davale transfuzije koje ga održavaju u životu - nešto slično onome što je radio Rockfeller

  • MAKANTAHI 05.05.2022.

    alkoholičarski podbuhla

  • prdimVatru 15.04.2022.

    Proslavila se pušenjem po saunama

Komentiraj...
Vidi sve komentare