To je to što me zanima!

Račun još blokiran: 3. maj čeka plaće, a Uljanik na porinuća...

Trećemajci’ su bez plaća dok kooperant ne odblokira račun. Pulsko brodogradilište prodaje još dva broda
Vidi originalni članak

Od prošlog petka traje blokada računa 3. maja u Rijeci, zbog čega radnici brodogradilišta strepe nad isplatom plaće. Ona bi im trebala biti uplaćena ovih dana, a hoće li biti tako, ovisi o razgovorima u Ministarstvu gospodarstva.

Račun “škvera” je u blokadi zbog ovrhe Ćosićpromexa, kooperanta, koji je deblokadu obećao bio za prošli ponedjeljak, no do toga nije došlo. Kako je objasnio vlasnik tvrtke, Mijo Ćosić, piše Novi list, povlačenjem ovrhe s trećemajskog računa počinio bi prekršaj prema Poreznoj, pod čijom se blokadom zbog duga od 7,6 milijuna kuna njegova tvrtka nalazi već gotovo godinu dana. Ćosić i Ministarstvo gospodarstva bi na zajedničkom sastanku trebali pronaći rješenje problema.

DOBAR POSAO U ULJANIKU Jaružalo platili 920 mil. kuna, sad će za njega dobiti 500 mil.

- U ovom trenutku mogu samo izraziti nadu da će se do rješenja doći uskoro, na zadovoljstvo radnika - kaže glavni povjerenik Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić.

A u pulskom Uljaniku, nakon jaružala, na prodaju dražbom trebala bi još dva broda. Za dva tjedna je na Trgovačkom sudu u Pazinu dogovoren sastanak vjerovnika pulskog brodogradilišta, na kojem trebaju odobriti vrijednost broda 514 za prijevoz automobila i ro-ro broda, piše poslovni.hr. Prvi je brod procijenjen na 284,3 milijuna kuna, a nedovršeni ro-ro na 72,4 milijuna. Jaružalo, najvredniji brod, prodan je naručitelju za 794 milijuna kuna. U prvom krugu dražbe brod za prijevoz automobila, inače građen u 3. maju, mora biti ponuđen za najmanje tri četvrtine procijenjene vrijednosti, što je 213 milijuna kuna, a ro-ro za 54 milijuna. Zainteresiranih kupaca navodno ima za oba broda - to nisu samo naručitelji, koji su s Uljanikom raskinuli ugovore zbog kašnjenja, nego i ostali potencijalni kupci na tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • 15.02.2020.

    Nažalost Bata Živojinović(Valter) je umro

  • škver 15.02.2020.

    Valter ,javi se ,zadnji je trenutak.!

  • Rosenrot 15.02.2020.

    Hrvatskoj sceni i dalje ostaje nejasno tko je pravi vlasnik Uljanik Grupe što nije ni čudno s obzirom na to da je kompanija prošla kroz dva kruga privatizacije prije nego što je utvrđena konačna vlasnička struktura. Prvi krug privatizacije bio je namijenjen radnicima i proveo se sredinom 2012. godine.Tada je država gotovo sve svoje dionice ponudila zaposlenicima i umirovljenicima Uljanika i prodala ih po cijeni od 41 kunu po dionici. Radnici su tada kupili 55 posto udjela u kompaniji otkupivši sve dionice od države i većinu udjela koju je držala Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.U drugom krugu privatizacije uključili su se fondovi i tvrtke. Iako nigdje nema države kao vlasnika, zapravo je ona najveći pojedinačni vlasnik ovog škvera. Naime, po cijeni od 90 kuna prodavale su se novoizdane dionice Uljanika, a novac su tada uglavnom uložile državne tvrtke i obvezni mirovinski fondovi te neki investicijski fondovi povezani uglavnom s državom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare