Obavijesti

News

Komentari 59

Račun još blokiran: 3. maj čeka plaće, a Uljanik na porinuća...

Račun još blokiran: 3. maj čeka plaće, a Uljanik na porinuća...
1

Trećemajci’ su bez plaća dok kooperant ne odblokira račun. Pulsko brodogradilište prodaje još dva broda

VIDEO

Od prošlog petka traje blokada računa 3. maja u Rijeci, zbog čega radnici brodogradilišta strepe nad isplatom plaće. Ona bi im trebala biti uplaćena ovih dana, a hoće li biti tako, ovisi o razgovorima u Ministarstvu gospodarstva.

Račun “škvera” je u blokadi zbog ovrhe Ćosićpromexa, kooperanta, koji je deblokadu obećao bio za prošli ponedjeljak, no do toga nije došlo. Kako je objasnio vlasnik tvrtke, Mijo Ćosić, piše Novi list, povlačenjem ovrhe s trećemajskog računa počinio bi prekršaj prema Poreznoj, pod čijom se blokadom zbog duga od 7,6 milijuna kuna njegova tvrtka nalazi već gotovo godinu dana. Ćosić i Ministarstvo gospodarstva bi na zajedničkom sastanku trebali pronaći rješenje problema.

Jaružalo platili 920 mil. kuna, sad će za njega dobiti 500 mil.
Jaružalo platili 920 mil. kuna, sad će za njega dobiti 500 mil.

- U ovom trenutku mogu samo izraziti nadu da će se do rješenja doći uskoro, na zadovoljstvo radnika - kaže glavni povjerenik Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić.

A u pulskom Uljaniku, nakon jaružala, na prodaju dražbom trebala bi još dva broda. Za dva tjedna je na Trgovačkom sudu u Pazinu dogovoren sastanak vjerovnika pulskog brodogradilišta, na kojem trebaju odobriti vrijednost broda 514 za prijevoz automobila i ro-ro broda, piše poslovni.hr. Prvi je brod procijenjen na 284,3 milijuna kuna, a nedovršeni ro-ro na 72,4 milijuna. Jaružalo, najvredniji brod, prodan je naručitelju za 794 milijuna kuna. U prvom krugu dražbe brod za prijevoz automobila, inače građen u 3. maju, mora biti ponuđen za najmanje tri četvrtine procijenjene vrijednosti, što je 213 milijuna kuna, a ro-ro za 54 milijuna. Zainteresiranih kupaca navodno ima za oba broda - to nisu samo naručitelji, koji su s Uljanikom raskinuli ugovore zbog kašnjenja, nego i ostali potencijalni kupci na tržištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca