Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
59 komentara

Račun još blokiran: 3. maj čeka plaće, a Uljanik na porinuća...

Trećemajci’ su bez plaća dok kooperant ne odblokira račun. Pulsko brodogradilište prodaje još dva broda

Foto: PIXSELL
59 komentara

Od prošlog petka traje blokada računa 3. maja u Rijeci, zbog čega radnici brodogradilišta strepe nad isplatom plaće. Ona bi im trebala biti uplaćena ovih dana, a hoće li biti tako, ovisi o razgovorima u Ministarstvu gospodarstva.

Račun “škvera” je u blokadi zbog ovrhe Ćosićpromexa, kooperanta, koji je deblokadu obećao bio za prošli ponedjeljak, no do toga nije došlo. Kako je objasnio vlasnik tvrtke, Mijo Ćosić, piše Novi list, povlačenjem ovrhe s trećemajskog računa počinio bi prekršaj prema Poreznoj, pod čijom se blokadom zbog duga od 7,6 milijuna kuna njegova tvrtka nalazi već gotovo godinu dana. Ćosić i Ministarstvo gospodarstva bi na zajedničkom sastanku trebali pronaći rješenje problema.

DOBAR POSAO U ULJANIKU Jaružalo platili 920 mil. kuna, sad će za njega dobiti 500 mil.

- U ovom trenutku mogu samo izraziti nadu da će se do rješenja doći uskoro, na zadovoljstvo radnika - kaže glavni povjerenik Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić.

A u pulskom Uljaniku, nakon jaružala, na prodaju dražbom trebala bi još dva broda. Za dva tjedna je na Trgovačkom sudu u Pazinu dogovoren sastanak vjerovnika pulskog brodogradilišta, na kojem trebaju odobriti vrijednost broda 514 za prijevoz automobila i ro-ro broda, piše poslovni.hr. Prvi je brod procijenjen na 284,3 milijuna kuna, a nedovršeni ro-ro na 72,4 milijuna. Jaružalo, najvredniji brod, prodan je naručitelju za 794 milijuna kuna. U prvom krugu dražbe brod za prijevoz automobila, inače građen u 3. maju, mora biti ponuđen za najmanje tri četvrtine procijenjene vrijednosti, što je 213 milijuna kuna, a ro-ro za 54 milijuna. Zainteresiranih kupaca navodno ima za oba broda - to nisu samo naručitelji, koji su s Uljanikom raskinuli ugovore zbog kašnjenja, nego i ostali potencijalni kupci na tržištu.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message