To je to što me zanima!

Radman: Njemačka bi mogla neke županije staviti u 'crveno'

Hrvatski ministar vanjskih poslova rekao je da je u srijedu razgovarao s njemačkim kolegom Heikom Maasom. Kaže da Njemačka ne bi trebala cijeli teritorij Hrvatske staviti na crvenu listu
Vidi originalni članak

Njemačka bi mogla neke dijelove Hrvatske staviti na svoju crvenu listu, potvrdio je u četvrtak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman uoči sjednice vlade.

Hrvatski ministar vanjskih poslova rekao je da je u srijedu razgovarao s njemačkim kolegom Heikom Maasom. Kaže da Njemačka ne bi trebala cijeli teritorij Hrvatske staviti na crvenu listu.

- Ići će parcijalno - kaže Grlić Radman i pretpostavlja da bi se hrvatske županije s lošijom epidemiološkom slikom mogle naći na njemačkoj crvenoj listi. 

IDEMO NA CRVENU LISTU Brnjac odgovorila Kacinu: "Hrvatska je sigurna zemlja"

- Ta odluka tek treba biti donesena - ističe hrvatski ministar. 

Očekuje se da će slovenska vlada u četvrtak staviti Hrvatsku na crvenu listu. Svi Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, a žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana morat će se vratiti najkasnije do kraja tjedna, najavio je u srijedu glasnogovornik vlade Jelko Kacin.

Isto bi mogla učiniti i Velika Britanija. Odlukom bi mogle biti pogođene tisuće britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Grlić Radman ističe da se u ovoj situaciji zemlje vode epidemiološkom slikom, ali i vlastitim interesima. Istaknuo je da je hrvatski turizam dosad ostvario značajne rezultate. 

KOMENTIRAO SLOVENIJU Božinović: Nismo u 'crvenom', a mjera rada do ponoći će ostati

"Turisti su navikli odlaziti u tradicionalne destinacije. Kada je u pitanju Hrvatska, mislim da smo ostvarili postignuća iznad očekivanja."

Prema zadnjim podacima Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Hrvatska ima 37,7 oboljelih od covida-19 na sto tisuća stanovnika u prethodna dva tjedna i po tom pokazatelju deveta je od 41 zemlje obuhvaćene svakodnevnim analizama.

Njemačka ima 17,9, Britanija 21, a Slovenija 12,8 oboljelih na 100.000 stanovnika u istom razdoblju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 20.08.2020.

    Što je bajni stožer poduzimo tj. apsolutno ništa, nije nikakvo čudo što se događa. Ipak, najvažnije je da su vladajući zadovoljni.....sami sa sobom.

  • Habsburška Nizozemska 20.08.2020.

    U prijevodu, čekamo naredbe iz Bruxellesa.

  • 20.08.2020.

    Odakle pravo jednoj Njemačkoj da stavlja Hrvatske županije u crveno? Pa dobro ljudi moji dokle više?? 😠😠😠😠😠😠😠😠😠

Komentiraj...
Vidi sve komentare