To je to što me zanima!

Radnik umro jer su mu dali da radi, a nisu provjerili je li zdrav?

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti dvojicu muškaraca od kojih je jedan direktor firme da su postupili suprotno odredbama Zakona o zaštiti na radu
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca u dobi od 42 i 46 godina, od kojih je jedan direktor tvrtke, a drugi  zadužen za provedbu Zakona o zaštiti na radu u toj tvrtki, optuženi su zbog događaja koji se zbio u rujnu 2020. kada je preminuo jedan radnik.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti ih da su u rujnu 2020. postupili suprotno odredbama Zakona o zaštiti na radu jer su s radnikom sklopili Ugovor o radu za obavljanje poslova za koje radnik mora biti osposobljen sukladno Pravilniku o poslovima s posebnim uvjetima rada.

Nisu radnika uputili na pregled specijalistu medicine rada koji bi ocijenio radnu sposobnost radnika za obavljanje tih poslova i mogući utjecaj štetnosti mjesta rada na njegovo zdravlje.

DETALJI NESREĆE U ZAGREBU 'Serviser je pokušavao otkloniti kvar dizala kad se dogodila nesreća na radu. Preminuo je'

Optuženi su i da su mu dopustili da obavlja poslove na kojima je bio izložen povećanim fizičkim naporima.

S obzirom na svoju bolest radnik nije bio sposoban za to pa je preminuo prilikom izvođenja radova.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • B.J.Stulic 03.07.2021.

    Prilično tendenciozan članak, sa kojim ciljem!?Retoričko pitanje, jer moguće su 2 opcije.Ali, nakon 1 godine to i nije vijest; bila bi kada bi pročitali presudu "prekrcanih sudova"!Moguće je odgovorna osoba trebala biti već u zatvoru uz plaćenu odštetu obitelji ili oslobođen optužbi.Ovako, ništa...ako ljudi sa diplomama, mogu fizikaliti na +70 C. (stvarno, u vagonu u Luka-Rijeka), mogu i sudci sa istima ili malo većima u klimatiziranim prostorima!!!!Ali, avaj....oni bi da vječno traje "rad od kuće"-(dokazano, kroz više studija).Neko osiguranje je moralo biti uplaćeno i obitelj obeštećenja makar u osnovi, ali.....hmhh!????

  • lukicluka11 03.07.2021.

    U onom crnom komunističkom mraku nikakav posao ni zaposlenje se nije moglo zasnovati bez lječnićkog pregleda, a danas da se izvrši kontrola i pregled više od pola radnika nema lječnićke preglede a rade najteže fizičke poslove.

  • Ekscem 03.07.2021.

    A kaj trebaju oplakivati svakog pokojnika na dnevnoj bazi desetak ili više?

Komentiraj...
Vidi sve komentare