To je to što me zanima!

Radolović: Povećanje mirovine na 750 eura je prioritet SDP-a

Podsjetila je da je Hrvatska po standardu kupovne moći četvrta najgora država u Europskoj uniji, a u riziku od siromaštva je čak trećina osoba starijih od 65 godina
Vidi originalni članak

SDP-ova saborska zastupnica Sanja Radolović izjavila je u petak da će povećanje mirovina na prosječno 750 eura biti prioritet "buduće SDP-ove Vlade", jer hrvatski umirovljenici žive ispod granice dostojanstva iako je HDZ obećavao da će podići mirovine na 60 posto prosječne plaće.

Povećanje mirovina i dostojanstven život umirovljenika i svih građana bit će glavni prioriteti SDP-a, a mehanizam provedbe sastoji se od dva elementa - usklađivanja mirovina kojim se u stopostotnom iznosu uvažava povoljniji faktor između rasta bruto plaća i rasta cijena te uvođenja elementa "trajnog povećanja kroz četiri godine". 

GRBIN O BARBARIĆU: 'Plenković ne reagira ni na ilegalnu gradnju, očito ga onda doista drži za ta prokleta jaja'

- Povećanje od 10 posto odmah u prvoj godini mandata i pet posto povećanje u u drugoj, trećoj i četvrtoj godini mandata, a na kraju četvrte godine mandata SDP-ove Vlade prosječna mirovina iznosit će 750 eura- rekla je Radolović na konferenciji za novinare.

Podsjetila je da je Hrvatska po standardu kupovne moći četvrta najgora država u Europskoj uniji, a u riziku od siromaštva je čak trećina osoba starijih od 65 godina. 

ODGOVOR PREMIJERU Grbin: Plenković neuspješnim lansiranjem laži samo pokušava skrenuti pažnju s afera...

- Za razliku od HDZ-ovih vjerodostojnih obmana, umirovljenici neće biti ovisni o lažnim predizbornim obećanjima, dodacima koji se pojavljuju kada je to vladajućima zgodno ili trinaestim mirovinama. SDP-ovo rješenje podiže sve mirovine- poručio je član Glavnog odbora SDP-a Danijel Ferić.

HDZ je umirovljenike bacio na prosjački štap, a ista sudbina će dočekati i mlade ljude. Takva je situacija u cijeloj Hrvatskoj, pa i u Istri gdje je stvoren mit da tamo svi dobro žive, a "ne moramo biti vidoviti da to znamo", poručio je Ferić.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 13.10.2023.

    Da se na mjesto premijera i ministara zaposle mladi ljudi, ma i friško izašli sa faksa, bilo bi nam bolje nego li sada.Predizborna obećanja su i tako samo riječi i natjecanje tko će što maštovitije smisliti i svi smo svjesni da se nemaju od kojih novaca ostvariti.Činjenica da plenković i dalje, nakon svega ima 30% potpore ( neki dan vidjela na televiziji ) i s time je vodeći, je apsurdna i smiješna i samo pokazuje da nam još nije dosta pljačke i laži i da ćemo ponovno odabrati HDZ.

  • dahvaul 29.09.2023.

    Samo nam ovi iz SDPa trebaju da dođu na vlast ,ti kolko su gladni će i ukinut penzije i uzet sve kaj se može.Još danas se sječam našega heroja domovinskoga rata ( prezidente) kad je došo na vlast pa uveo naknadu na naknadu samo da nas žene.

  • liliZG2.0 29.09.2023.

    sva ta obećanja su smijeh , neka kažu iz koje kase će to povećanje stići?

Komentiraj...
Vidi sve komentare