To je to što me zanima!

Burić traži izbore, Vulin kaže: Ja i Glavaš nismo suspendirani

Nije točno da smo Glavaš, ja i još neki članovi vrha stranke suspendirani. Večeras smo održali sjednicu Predsjedništva zbog problema - rekao je Dragan Vulin...
Vidi originalni članak

- Nije točno da smo Branimir Glavaš, ja i još neki članovi vrha stranke suspendirani. Večeras smo održali izvanrednu sjednicu Predsjedništva stranke zbog unutarstranačkih problema koji su nam se pojavili, ali time nećemo zabavljati javnost. Sve što smo učinili i što je odlučeno biti će u skladu sa našim Statutom, a više o tome reći ćemo na tiskovnoj konferenciji u srijedu - rekao je kasno navečer Dragan Vulin, predsjednik stranke HDSSB u kojoj se već neko vrijeme događaju unutarstranačka previranja potaknuta lošim izbornim rezultatima. 

Naime, na posljednjim izborima HDSBB bio je parlamentarna stranka sa čak 7 zastupnika u Saboru, a povratkom njihovog "čelnika" Branimira Glavaša iz zatvora, rejting stranke naglo se srozao. Tome su uvelike pridonijeli i neki Glavaševi potezi sa kojima se većina u stranci nije slagala no, o njihovoj provedbi nikada nije bilo previše diskusije obzirom da su potekle od Glavaša sa kojime nitko u stranici nije imao osobitu želju polemizirati. Pojedinci u stranci već neko vrijeme smatraju da je sam Glavaš uteg HDSSB-u koji je donedavno imao sjajnu perspektivu lokalne stranke, pa se u kuloarima govorkalo o pojavi i sukobima između dvije struje u stranci. 

To je došlo do izražaja odmah nakon posljednjih izbora kada su neki članovi pokazali otvoreno nezadovoljstvo, zbog čega je u ponedjeljak Dragan Vulin tužio Sudu časti stranačku kolegicu Danijelu Lovoković, predsjednicu Glavnog odbora stranke i kolegu Dinka Burića, belišćanskog gradonačelnika i nekadašnjeg saborskog zastupnika, za narušavanje ugleda stranci. Oni su, naime, kako misle neki članovi predsjedništva, pokušali izvršiti puč unutar stranke i svrgnuti Glavaša i Vulina. 

Vrlo brzo su Lovoković i Burić izvršili kontra-udar i sudu časti prijavili osnivača stranke Glavaša, predsjednika Vulina, tajnika Karla Šatvara, Josipa Salapića i Ivana Drmića te još 13 članova Predsjedništva. Burić je zatražio i hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora, koji broji čak 200-tinjak članova od kojih, kako neslužbeno doznajemo, većina podupire 'pobunjenike' Lovoković i Burića. Zatražili su i izvanredne unutarstranačke izbore te tajno glasovanje. Kako bi izbjegli tu situaciju, 

Vulin i Glavaš su sazvali izvanrednu sjednicu Predsjedništva u utorak kasno navečer koja je trajala nekoliko sati i završila oko 22. Sudionici toga tajnog sastanka nisu bili voljni komentirati išta o čemu se raspravljalo iza zatvorenih vrata. Jedino je Vulin najavio tiskovnu konferenciju za srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Miške 26.10.2016.

    Evo, upravo Mirjana Hrga na kratko pozvala Vujina i kaže da je on završio elektrotehniku sa ocjenom 5,0 Šteta da takovi mladi vrhunsko obrazovani ljudi nemaju više šansi u politici. Lome u SDPu i Bernardića istog obrazovanja i uspjeha. Stari mediokriteti ne puštaju vlast iz svojih ruku.

  • Hakiro Okada 26.10.2016.

    ovi su htjeli napraviti svoju prčiju od slavonije kao što je ids napravio u istri, e nećete bando, ne prodaju se slavonci za koricu kruha, uvjetuju da budeš član stranke i sva vrata se otvaraju, pa bolje ćemo travu pasti nego obraz prodati.

  • purgerica prva 26.10.2016.

    Mičite Vulina, a bome i Glavaša!

Komentiraj...
Vidi sve komentare