Obavijesti

News

Komentari 44

Burić traži izbore, Vulin kaže: Ja i Glavaš nismo suspendirani

Burić traži izbore, Vulin kaže: Ja i Glavaš nismo suspendirani
1

Nije točno da smo Glavaš, ja i još neki članovi vrha stranke suspendirani. Večeras smo održali sjednicu Predsjedništva zbog problema - rekao je Dragan Vulin...

VIDEO

- Nije točno da smo Branimir Glavaš, ja i još neki članovi vrha stranke suspendirani. Večeras smo održali izvanrednu sjednicu Predsjedništva stranke zbog unutarstranačkih problema koji su nam se pojavili, ali time nećemo zabavljati javnost. Sve što smo učinili i što je odlučeno biti će u skladu sa našim Statutom, a više o tome reći ćemo na tiskovnoj konferenciji u srijedu - rekao je kasno navečer Dragan Vulin, predsjednik stranke HDSSB u kojoj se već neko vrijeme događaju unutarstranačka previranja potaknuta lošim izbornim rezultatima. 

Naime, na posljednjim izborima HDSBB bio je parlamentarna stranka sa čak 7 zastupnika u Saboru, a povratkom njihovog "čelnika" Branimira Glavaša iz zatvora, rejting stranke naglo se srozao. Tome su uvelike pridonijeli i neki Glavaševi potezi sa kojima se većina u stranci nije slagala no, o njihovoj provedbi nikada nije bilo previše diskusije obzirom da su potekle od Glavaša sa kojime nitko u stranici nije imao osobitu želju polemizirati. Pojedinci u stranci već neko vrijeme smatraju da je sam Glavaš uteg HDSSB-u koji je donedavno imao sjajnu perspektivu lokalne stranke, pa se u kuloarima govorkalo o pojavi i sukobima između dvije struje u stranci. 

To je došlo do izražaja odmah nakon posljednjih izbora kada su neki članovi pokazali otvoreno nezadovoljstvo, zbog čega je u ponedjeljak Dragan Vulin tužio Sudu časti stranačku kolegicu Danijelu Lovoković, predsjednicu Glavnog odbora stranke i kolegu Dinka Burića, belišćanskog gradonačelnika i nekadašnjeg saborskog zastupnika, za narušavanje ugleda stranci. Oni su, naime, kako misle neki članovi predsjedništva, pokušali izvršiti puč unutar stranke i svrgnuti Glavaša i Vulina. 

Vrlo brzo su Lovoković i Burić izvršili kontra-udar i sudu časti prijavili osnivača stranke Glavaša, predsjednika Vulina, tajnika Karla Šatvara, Josipa Salapića i Ivana Drmića te još 13 članova Predsjedništva. Burić je zatražio i hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora, koji broji čak 200-tinjak članova od kojih, kako neslužbeno doznajemo, većina podupire 'pobunjenike' Lovoković i Burića. Zatražili su i izvanredne unutarstranačke izbore te tajno glasovanje. Kako bi izbjegli tu situaciju, 

Vulin i Glavaš su sazvali izvanrednu sjednicu Predsjedništva u utorak kasno navečer koja je trajala nekoliko sati i završila oko 22. Sudionici toga tajnog sastanka nisu bili voljni komentirati išta o čemu se raspravljalo iza zatvorenih vrata. Jedino je Vulin najavio tiskovnu konferenciju za srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.