To je to što me zanima!

Rasplet 'slučaja kiretaža': KBC Split tuži zastupnicu Mosta?

Predstojnik Karelović rekao je, među ostalim, i da joj nije rađena kiretaža, nego aspiracija za što je dobila lokalnu anesteziju. Zbog tog istupa i Ninčević Lesandrić je najavila moguću tužbu...
Vidi originalni članak

Saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić u svojem je istupu o kiretaži u splitskom KBC-u iznijela, kako tvrde, netočnosti zbog kojih, kako neslužbeno doznaje Večernji, iz te bolnice planiraju protiv nje podnijeti tužbu za klevetu.

Prevrat je to u priči koja je na noge dignula stotine žena koje su izašle u javnost sa svojim traumama s ginekologija diljem zemlje. 

KIRETAŽA BEZ ANESTEZIJE 'Ministar me nije kontaktirao, a šefa splitskog KBC-a ću tužiti'

Podsjetimo, ministru zdravstva prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću u Saboru je ono što je prošla na splitskoj ginekologiji obratila Mostova zastupnica rekavši da su joj “svezali ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. "Struganje maternice, unutarnjeg organa na živo, bez anestezije”, rekla je tada Ninčević Lesandrić.

Uslijedila je potom reakcija iz Splita, konkretno od dr. Denija Karelovića, predstojnika prozvane splitske Klinike za ženske bolesti i porode, a u kojoj je on iznio niz osobnih zdravstvenih podataka o Ivani Ninčević Lesandrić. 

UDRUGA RODA PISALA PLENKOVIĆU 'Premijeru, na tisuće žena trpi bol, uvrede, prezir i poniženje!'

Predstojnik Karelović rekao je, među ostalim, i da joj nije rađena kiretaža, nego aspiracija za što je dobila lokalnu anesteziju. Zbog tog istupa i Ninčević Lesandrić je najavila moguću tužbu, a priča će, čini se, upravo i otići u tom sudskom smjeru. Prema neslužbenim informacijama, tužba je opcija o kojoj se razmišlja i u splitskom KBC-u nakon što je inspekcija obavila izvide o tom slučaju.

Njihov nalaz, kako se može čuti neslužbeno, utvrđuje spornim upravo te spomenute izjave o izostanku anestezije, postupku koji je rađen te vezanju, što je inspekcijskim izvidom demantirano, piše Večernji.
 

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Karamela_1 30.10.2018.

    Da je lijecnik rekao kako se zove postupak prije obavljanja, zena bi znala sto joj rade! To pisem jer sam i ja prosla ciscenje aspiracijom, a to sam skuzila tek kada sam citala po portalima. Sto se tice lokalne, daju i rade! Odmah! Bez cekanja da djeluje, a boli pakleno...kako god da se strucno zvalo...BOL JE BOL!

  • ljubica ljubičica_1 30.10.2018.

    Oni da tuže?Pitam se zašto ?Za istinu što je rekla zastupnica.Pa moja starija prijateljica je isto imala kiretažu naživo da su je pitali ona bi platila samo da je ne boli.Najveća je glupost kad vele da triba anestezijolog.Zašto nama nije triba u bivšoj Jugi svaka kiretaža se radila u ambilanti samo doktor i sestra i 4 uboda u donjem djelu i pčinje kiretaža bez boli.Nije zastupnica glupa pa nije osjetila to.

  • Tamarajuhartm@gmail.com 29.10.2018.

    Nerazumijem koko zena se vam jos treba javit??? Nisam Hrvatica. I drago mi . Jer prijateljico stranko. Koji je muz Splitcan. Rodila u Splitu 2017 .. njo so zaboravili ocistit nakon poroda. Da ne pricam njeno cjelo iskustvo... Ali Slovenci. Italjani... Svi mi znamo da je Split bolnica .jedno jako veliko sranje. .. Uzast od bolnice. I nehumani odnosi. O tome se prica svuda . Seljaci... Tako mi kazemo za to bolnico .. Pa sta vam jos treba ??? Da to promijenite...menjate kadet. I ispravite.. jer bas kazu ..Split .. ko Sj .Korea .. sestre uzast... Vise se brinu o svojima noktima nego pacijentima .. bas ni jedne lijepe rijeci. Pa molim vas probudite se. I napravite nesto. Rijeka i Zagreb sve pohvale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare