Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
149 komentara

Rasplet 'slučaja kiretaža': KBC Split tuži zastupnicu Mosta?

Predstojnik Karelović rekao je, među ostalim, i da joj nije rađena kiretaža, nego aspiracija za što je dobila lokalnu anesteziju. Zbog tog istupa i Ninčević Lesandrić je najavila moguću tužbu...

Zagreb: Tiskani materijali još jednom pobijedili tablete na saborskim klupama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
149 komentara

Saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić u svojem je istupu o kiretaži u splitskom KBC-u iznijela, kako tvrde, netočnosti zbog kojih, kako neslužbeno doznaje Večernji, iz te bolnice planiraju protiv nje podnijeti tužbu za klevetu.

Prevrat je to u priči koja je na noge dignula stotine žena koje su izašle u javnost sa svojim traumama s ginekologija diljem zemlje. 

KIRETAŽA BEZ ANESTEZIJE 'Ministar me nije kontaktirao, a šefa splitskog KBC-a ću tužiti'

Podsjetimo, ministru zdravstva prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću u Saboru je ono što je prošla na splitskoj ginekologiji obratila Mostova zastupnica rekavši da su joj “svezali ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. "Struganje maternice, unutarnjeg organa na živo, bez anestezije”, rekla je tada Ninčević Lesandrić.

Uslijedila je potom reakcija iz Splita, konkretno od dr. Denija Karelovića, predstojnika prozvane splitske Klinike za ženske bolesti i porode, a u kojoj je on iznio niz osobnih zdravstvenih podataka o Ivani Ninčević Lesandrić. 

Zagreb: Aktivistice udruge RODA javno čitale potresna svjedočanstva žena UDRUGA RODA PISALA PLENKOVIĆU 'Premijeru, na tisuće žena trpi bol, uvrede, prezir i poniženje!'

Predstojnik Karelović rekao je, među ostalim, i da joj nije rađena kiretaža, nego aspiracija za što je dobila lokalnu anesteziju. Zbog tog istupa i Ninčević Lesandrić je najavila moguću tužbu, a priča će, čini se, upravo i otići u tom sudskom smjeru. Prema neslužbenim informacijama, tužba je opcija o kojoj se razmišlja i u splitskom KBC-u nakon što je inspekcija obavila izvide o tom slučaju.

Njihov nalaz, kako se može čuti neslužbeno, utvrđuje spornim upravo te spomenute izjave o izostanku anestezije, postupku koji je rađen te vezanju, što je inspekcijskim izvidom demantirano, piše Večernji.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message