To je to što me zanima!

I HNS traži ostavku Radmana ne dostavi li plaće, a SDP šuti

Sabor je Radmana ranije obvezao da dostavi podatke koliko je ukupno utrošeno za plaće i druga primanja na HRT-u, te prikaže pojedinačne iznose bruto i neto plaća
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici raspravljaju o zaključku kojim od glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana zahtijevaju da Saboru dostavi dopunjeno izvješće o iznosima plaća na televiziji. Dopunu, inzistiraju zastupnici, mora poslati u sljedećih pet dana. 

- Već dvije godine u ovom Hrvatskom saboru nastojimo glavnog ravnatelja natjerati ili privoljeti da na neki način obavlja svoj posao korektno. Nisam siguran da ćemo to uspjeti i s našom dopunom zaključka - rekao je Jasen Mesić (HDZ). 

SDP u raspravi nije sudjelovao, ali se ovom zahtjevu, s oštrim upozorenjem priključio i HNS.

- Mi kao Klub zastupnika HNS-a na prijedlog Odbora za informiranje predlažemo Hrvatskome saboru da donese zaključak po kojemu će se glavnom ravnatelju dati još 5 dana vremena da dostavi dopunsko izvješće, ukoliko ne ispuni taj rok predlažemo Hrvatskom saboru da pokrene postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a - rekao je Goran Beus Richembergh, kojem je Mesić iznio svoju prognozu.

- Sumnjam da će otići sam nego ćemo ga mi našim glasovima morati smijeniti - rekao je Mesić. 

Zastupnici su ogorčeni jer su na raniji zaključak dobili nepotpun odgovor. Naime, Sabor je Radmana ranije obvezao da dostavi podatke koliko je ukupno utrošeno za plaće i druga primanja na HRT-u, te prikaže pojedinačne iznose bruto i neto plaća po pojedinim radnim mjestima, počev od svoga, preko mjesta članova Ravnateljstva, nositelja upravljačkih funkcija, do glavnih urednika te urednika programa i emisija. Radman je tek djelomično udovoljio zahtjevu. Nije prikazao pojedinačne iznose bruto i neto plaća po pojedinim radnim mjestima, već je dao tek njihov prosječni bruto i neto. 

- Dostavio je nešto što nema veze s onim što smo mi tražili. Dobili smo podatke koji se odnose na 2013. i 2014., a podsjetit ću da je ove godine ravnatelj ukinuo tzv. zabranu povećanja plaća i da mi u ovom trenutku ne znamo kakvo je stvarno stanje - upozorila je Sunčana Glavak (HDZ), dok je Mesić zaključio da se daje naslutiti da je Radman moćniji od Kukuriku koalicije. 

- Pa kolegice i kolege ako to tako prođe pa onda je gospodin Radman moćniji od svih zastupnika Kukuriku koalicije koji glasuju za njegovo izvješće - rekao je Mesić. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • aonio2 30.04.2015.

    Još jedan igrokaz mogu oni to objaviti i bez Radmana kao da ne znaju kolike su plaće na HTV-u na temelju čega naplaćuju doprinose

  • opetsAmtu 30.04.2015.

    Ha !!! Mulanović vodi a sljedbenici i vlada i ostali uhljebi piče kroz minsko polje. nemaju pojma šta ih je to snašlo. haha

  • itismeon24 30.04.2015.

    Naj veću odgovornost za nered u državi snosi jedna osba a to je predsjednica HNS Vesna Pusić. Ta stranka ima 14 zastupnika i 4 ministra i bez njihove podrške Milaonvić se nebi mogao ponašati kao što se ponaša. HNS je izgubio potporu birača te trenutno ima oko 1,4% njihv suport,Vesna Pusić sve to glada i ništa ne poduzima,pitanje je ZAŠTO?? Jednostvno,njome nije birige za Hrvatima niti za Hrvatskom,ona je preko Zlatar Violić uspjela dodjeliti 260 000 kuna svojoj ćerki za neki film,te bratu Zoranu 250 000 za njegovu Dokumentu,sad je ona na redu i taj plan sprovodi u djelo,želi po svaku cijenu dobiti fotelju u UN pa koga briga poslije toga za Hrvate i državu.HNS-ovci probudite se,ona vas uništava!

Komentiraj...
Vidi sve komentare